Naslov: | Vpliv vampnega soka na kalitev semena topolistne kislice (Rumex obtusifolius L.) |
---|
Avtorji: | Rokavec, Matej (Avtor) Gselman, Anastazija (Mentor) Več o mentorju...  Brus, Maksimiljan (Komentor) |
---|
Datoteke: | VS_Rokavec_Matej_2017.pdf (947,26 KB)
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga (mb11) |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede |
---|
Opis: | Leta 2017 smo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru izvedli poskus, v katerem smo ugotavljali, kako proces konzerviranja (travna silaža in skladiščenje pri sobni temperaturi) in izpostavljenost mikrobni prebavi goveda (in vitro namakanje v vampnem soku za 24, 36 in 48 ur) vplivata na energijo kalitve in skupni delež kalečih semen topolistne kislice (Rumex obtusifolius L.). Kalilni poskusi so bili izvedeni v štirih ponovitvah v kalilni omari (14 ur svetlobe pri temperaturi 23 °C in 75 % vlažnosti, tema je trajala 10 ur pri temperaturi 17 °C in 75 % vlažnosti). Ugotavljamo, da se je kalivost semena, ki je bilo izpostavljeno skladiščenju pri sobni temperaturi in vampnemu soku, zmanjšala. Seme, ki je bilo izpostavljeno procesu siliranja in vampnemu soku, pa je kalivost popolnoma izgubilo. |
---|
Ključne besede: | topolistna kislica, vampni sok, kalivost semena |
---|
Leto izida: | 2017 |
---|
Izvor: | Maribor |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:J9ZZTKW5 |
---|
Licenca: |  To delo je dosegljivo pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna |
---|
Število ogledov: | 795 |
---|
Število prenosov: | 101 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
|
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |