Naslov: | Vpliv prašičje in goveje gnojevke na kalitev topolistne kislice (Rumex obtusifolius L.) |
---|
Avtorji: | Habjanič, Nastja (Avtor) Gselman, Anastazija (Mentor) Več o mentorju...  Podvršnik, Miran (Komentor) |
---|
Datoteke: | VS_Habjanic_Nastja_2017.pdf (706,22 KB)
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga (mb11) |
---|
Organizacija: | FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede |
---|
Opis: | Med letoma 2016 in 2017 smo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede izvedli poskus kalitve semena topolistne kislice (Rumex obtusifolius L.). V poskusu smo proučevali kalivost svežega semena, kalivost semena, namočenega v prašičjo in govejo gnojevko po 2., 4. in 19. tednih, ter kalivost semena, najprej namočenega v vampni sok in nato še v gnojevki. Kalilne poskuse smo izvajali v kalilni omari, v petrijevkah, v katere smo namestili tri slojni filtrirni papir in prilili 25 ml deionizirane vode. V vsako petrijevko smo položili 30 semen topolistne kislice vsakega obravnavanja, v štirih ponovitvah. Po potrebi smo semenom v petrijevkah tekom trajanja poskusa dodali deionizirano vodo. Ugotavljamo, da se z daljšanjem časa izpostavljenosti semena gnojevkam manjša delež kalivosti, da kombinacija namočenosti semena v vampnem soku in nato še v gnojevki značilno zmanjša življenjsko sposobnost semena topolistne kislice. |
---|
Ključne besede: | topolistna kislica, gnojevka, kalivost semena, svetloba, vampni sok |
---|
Leto izida: | 2017 |
---|
Izvor: | Maribor |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:1JXOZMS5 |
---|
Licenca: |  To delo je dosegljivo pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna |
---|
Število ogledov: | 678 |
---|
Število prenosov: | 81 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | FKBV
|
---|
:
|
|
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |