| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Optimizacija ravnanja z odpadki v podjetju transpak d.o.o.
Authors:Vrbnjak, Kristian (Author)
Knez, Matjaž (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Vrbnjak_Kristian_2017.pdf (1,85 MB)
MD5: C87B4B7DD5FCB0DB1CBEDDB8D2EE0C12
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper (mb11)
Organization:FL - Faculty of Logistic
Abstract:Ravnanje z odpadki je eden od ključnih problemov s katerimi se srečujejo skoraj vsa proizvodnja podjetja in eno izmed pomembnih področij varstva okolja. V diplomskem delu je obravnavan praktičen primer ravnanja z odpadki v podjetju Transpak d.o.o.. Podjetje v svoji proizvodnji uporablja različne vrste surovin, med katerimi so tudi take, ki so okolju škodljive. Zaradi možnega negativnega vpliva na okolje je pomembno, da so odpadki do odvoza v center za ravnanje z odpadki ustrezno sortirani in skladiščeni. Pravilno ravnanje z odpadki je imperativ, ki bi ga morali upoštevati vsi zaposleni v podjetju. Da bi dosegli potrebni nivo na tem področju je zaposlene potrebno izobraževati, kako se pravilno ravna z določeno vrsto odpadka, kako je odpadke potrebno ločevati in shranjevati. Obravnavano področje ureja zakonodaja na podlagi katere tudi podjetja morajo imeti svoje pravilnike in interno dokumentacijo podjetja. V pričujoči diplomski nalogi je podan posnetek trenutnega stanja v obravnavanem podjetju Transpak d.o.o.. Na podlagi ugotovljenih dejstev so predstavljene tudi nekatere možne rešitve, ki bi odpravile neustrezno ravnanje z odpadki, ki smo ga zaznali v času, ko smo v tem podjetju opravljali prakso.
Keywords:odpadki, ravnanje z odpadki, ločevanje odpadkov, predelava, ekološki otoki
Year of publishing:2017
Source:Maribor
NUK URN:URN:SI:UM:DK:HM2ZGRMY
Views:589
Downloads:67
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:FL
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Licences

License:CC BY-NC-ND 4.0, Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 International
Link:http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/
Description:The most restrictive Creative Commons license. This only allows people to download and share the work for no commercial gain and for no other purposes.
Licensing start date:29.08.2017

Secondary language

Language:English
Title:Optimization of waste management in the transpak company
Abstract:All the production companies have a problem how to properly deal with waste handling which is one of the most important areas of environmental protection. The diploma thesis discussed the practical example of the waste handling in the company TRANSPAK d.o.o.. In its production the company uses different kinds of raw materials, which include those that are harmful to the environment. Due to the potential negative impact on the environment, it is important that the waste is properly sorted and stored until it is removed to the center for the waste handling. Proper waste handling is imperative, which should be respected by all employees of the company. In order to achieve the necessary level in this area, it is required to educate employees on how to properly treat a certain type of waste, how waste should be separated and stored. The studied area is governed by the law under which the companies must have their own policies and internal documents. In the present diploma thesis is given a snapshot of the current situation in the company Transpak d.o.o.. Consequently, are presented some possible solutions how to eliminate improper waste handling, which was detected in time we performed our practice there.
Keywords:waste, waste handling, waste separation, recycling, ecological islands


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica