SLO | ENG

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Mnenja potrošnikov o ekološki hrani v gostinskih lokalih
Avtorji:Brumec, Sanja (Avtor)
Robačer, Martina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Bavec, Martina (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Brumec_Sanja_2017.pdf (1,07 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Povpraševanje po ekološko pridelanih živilih iz leta v leto raste. Tudi dejstvo, da je od prehranjevalnih navad odvisno naše zdravje in da kakovosti živil ne gre meriti le po zunanjih temveč predvsem po notranjih lastnostih, kot je na primer odsotnost škodljivih snovi, je med ljudmi zmeraj bolj razširjeno. Na policah trgovin niso ekološki pridelki nič več nekaj nenavadnega: ponudba je široka. Situacija pa je nekoliko drugačna v gostinskih lokalih, kjer je med številnimi le peščica ponudnikov s certificirano ekološko ponudbo. V diplomski nalogi smo med potrošniki v gostinskih lokalih s pomočjo anketnih vprašalnikov želeli izvedeti, kakšne so prehranjevalne navade, kaj vpliva na odločitve glede nakupa živil, kaj jim je pomembno pri izbiri lokalov, v katerih se prehranjujejo, ter kakšno je splošno znanje glede ekoloških živil in označevanja ekološke ponudbe. Kar 72 % izmed 50 anketirancev je mnenja, da so ekološka živila bolj zdrava. Menimo, da bi bilo smotrno, da bi se tudi ponudniki bolj izobraževali in ozaveščali o ekoloških živilih in njihovem pomenu ter jih v večji meri vključevali v svojo ponudbo.
Ključne besede:ekološka živila, gostinski lokali, prehranjevalne navade, gastronomija
Leto izida:2017
Izvor:Maribor
Licenca:CC BY-NC-ND 4.0
To delo je dosegljivo pod licenco Creative Commons Priznanje avtorstva-Nekomercialno-Brez predelav 4.0 Mednarodna
Število ogledov:43
Število prenosov:20
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Consumer opinions on organic food in restaurants
Opis:The demand for ecologically produced produce has been rising. The fact that our health depends on our eating habits and that the quality of produce cannot be measured merely by the surface properties, but by internal ones, such as the absence of harmful substances, has also become more widespread amongst the population. Ecological produce is no longer an unusual sight on store shelves, but broad in range. However, the situation in restaurants is somewhat different, where only a handful of them offer ecologically certified food. For this Bachelor's thesis consumers in restaurants were surveyed to find out their eating habits, what influences their choice when purchasing food, what they deem important when choosing a restaurant to eat in and their knowledge of organic foods and ecological food labeling. Of the 50 people surveyed, 72% considered organic food to be healthier. It seems that it would be prudent to have the providers of these foods become more educated and informed on organic foods, their importance and that they would more extensively add them to their supply more extensively.
Ključne besede:organic food, restaurants, eating habits, gastronomy


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici