| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Uporaba sistema kakovosti haccp pri predelavi mesa na kmetiji
Avtorji:Pleteršek, Tina (Avtor)
Pavlovič, Martin (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Čerenak, Andreja (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Pletersek_Tina_2017.pdf (2,98 MB)
MD5: 30B7D048C7AF5F7498BDFFC50E597BCB
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Zakon o zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili navaja, da je uvedba sistema kakovosti HACCP obvezna za vse, ki se ukvarjajo z živilsko dejavnostjo. V raziskavi smo obravnavali kmetijo, ki se ukvarja z dopolnilno dejavnostjo predelave mesa. Na kmetiji smo analizirali vsebinsko in uporabno vrednost sistema kakovosti HACCP. Analizirana kmetija upošteva vseh sedem načel sistema kakovosti in s tem zagotavlja varno hrano potrošnikom. V raziskavi navajamo oceno porabe dodatnega letnega delovnega časa (139 ur) in posledično dodatnih stroškov na kmetiji (820 €) zaradi uvedbe HACCP v letu 2016. Podali smo tudi oceno možnega zmanjšanja prihodka zaradi tržne neustreznosti posameznih izdelkov na analizirani kmetiji.
Ključne besede:prireja, predelava mesa, sistem kakovosti, HACCP, ekonomika
Leto izida:2017
Izvor:Maribor
NUK URN:URN:SI:UM:DK:QZL9QZWA
Število ogledov:859
Število prenosov:193
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Application of a quality system haccp for meat processing on a farm
Opis:The Act Regulating the Sanitary Suitability of Foodstuff, Products and Materials Coming into Contact with Foodstuffs states that the introduction of the HACCP Quality Management System is mandatory for all who are working in the food industry. This research study examines a farm engaged in the secondary activity of meat processing. At the farm, the substantive and applicable value of the HACCP Quality Management System was analysed. The analysed farm complies with all seven principles of the quality management system, thus providing safe food to consumers. The research study gives an estimate of additional annual working hours (139 hours) and of the resulting additional costs at the farm (€820) brought on by the introduction of HACCP in 2016. It also gives an estimate of a potential reduction in income due to individual products at the analysed farm being unsuitable for the market.
Ključne besede:production, meat processing, quality management system, HACCP, economics


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici