| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Odnosi z javnostmi na področju medijskih kampanj
Authors:Rigler, Katja (Author)
Plenković, Mario (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf MAG_Rigler_Katja_2017.pdf (2,40 MB)
MD5: 81CAB974AF25496EEC22BE2FBE66A691
 
Language:Slovenian
Work type:Master's thesis/paper (mb22)
Typology:2.09 - Master's Thesis
Organization:FERI - Faculty of Electrical Engineering and Computer Science
Abstract:V nalogi sem razčlenila in predstavila odnose z javnostmi v splošnem, njihove programe, tehnike in zgodovino. Zanima nas kaj to področje je in s čim se ukvarja, da lahko v nadaljevanju iz njega izhajamo. Osrednja tema so medijske kampanje, ki sem jih najprej opisala v širšem kontekstu, kasneje pa sem se osredotočila na volilne kampanje. Kot primer analize sem uporabila letošnjo predsedniško volilno kampanjo v Združenih državah Amerike. Celotno nalogo sem želela povezati z mediji - zakaj so pomembni, kako delujejo, kakšno vlogo imajo, to pa me je zelo zanimalo predvsem pri kampanji Trumpa in Clintonove. Tako odnosi z javnostmi kot kakršnekoli kampanje temeljijo na uporabi medijev in z njihovo pomočjo dosegajo cilje. Na podlagi teoretičnih izhodišč in preverjenih platform sem v empiričnem delu podala svoj predlagan model medijske kampanje. Vključuje potrebne korake do uspešne kampanje in lahko služi kot dodatna informacija oziroma nasvet.
Keywords:odnosi z javnostmi, medijske kampanje, volilne kampanje, predsedniška volilna kampanja v ZDA, model medijskih kampanj, volilni sistem v ZDA.
Year of publishing:2017
Publisher:K. Rigler
Source:[Maribor
UDC:324:366.636(043.2)
COBISS_ID:20555030 New window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:LOLCVD8G
Views:1230
Downloads:185
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:KTFMB - FERI
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:Public relations in the field of media campaigns
Abstract:In my master thesis I anaylised and presented public relations in general, their programs, tehniques and history. We are interested in what this area is and what it does, so we can relate to it in further chapters. The central theme are media campaigns, which I first outlined in a broader context, but later focused on the election campaign. As an example of the analysis I have used this year's presidential election campaign in the United States of America. I wanted to connect the whole master thesis with the media - why they are important, how they work, what is their role, and connect these cases in campaigns of Trump and Clinton. The public relations as any other campaign are based on the use of media and media helps them to achieve their objectives. Based on the theoretical basis and validated platforms, I submitted my proposed media campaign model in the empirical part. It includes the necessary steps to successful campaign and can serve as additional information or advice.
Keywords:public relations, media campaigns, the presidential election campaign in the US, model of media campaigns, the electoral system in the US.


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica