| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Razumevanje makrobiotike med pridelovalci in kupci ekoloških živil
Avtorji:ID Prah, Nina (Avtor)
ID Skalicky, Marjan (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Meden, Vesna Mila (Komentor)
Datoteke:.pdf MAG_Prah_Nina_2016.pdf (1,17 MB)
MD5: 47A3CACFBCD926D00133346AD9A3C344
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo/naloga
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Poglavitni cilj raziskave je oceniti ali v raziskavo vključeni ekološko ozaveščeni skupini posameznikov sledi-ta tudi priporočenemu življenjskemu slogu. Namen raziskave je pokazati vplive življenjskega sloga na pre-hranjevanje po načelih makrobiotike. Makrobiotika je eden izmed komplementarnih konceptov, ki zajema prehranjevalni vzorec, kulturo gibanja in življenjsko aktivnost ter trajnostno polikulturno obliko kmetova-nja. V anketi so sodelovali 104 anketiranci dveh različnih skupin, ekoloških pridelovalcev in kupcev ekolo-ških živil iz štajerske regije. Na podlagi odgovorov ankentirancev in statističnih značilnosti smo ocenili, da življenjski slog vpliva na prehranjevanje, izbiro vrste in izvor živil. V raziskavo vključeni skupini sledita makrobiotičnim priporočilom na področju prehrane, telesne aktivnosti in vrednot. Poglobljen pristop v ma-krobiotiko in v trajnostno naravnano kmetijstvo lahko v Sloveniji ponuja celovit tržni potencial trajnostne-ga in zelenega turizma manjših samooskrbnih kmetij.
Ključne besede:makrobiotika, živila, polikultura
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2016
PID:20.500.12556/DKUM-64811 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:NCI6QST7
Datum objave v DKUM:23.12.2016
Število ogledov:1842
Število prenosov:151
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The role of macrobiotics between producers and consumers of organic food
Opis:The aim of this study is to discover the role of ecologically aware groups in relation to recommended life-styles. The goal of the research is to show the impact of lifestyle on nutritional principles of macrobiotics. Macrobiotics is a popular complementary approach promoting a nutrition pattern, a cultural movement, life activity, and sustainable and polyculture agriculture. A total of 104 respondents were included in the study. The respondents were divided into two different groups; organic producers and consumers of organic food from Styria. The results indicate that lifestyle has some effect on food selection as a result of dietary choices, eating habits, and the origin of food. The relationship between recommended food and lifestyle is confirmed by taking into account diet, physical activity and personal values. Macrobiotic and sustainable farming has the potential to promote Slovenian green tourism for small subsistence farms.
Ključne besede:macrobiotics, foodstuffs, polyculture


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici