| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:Nepravilno parkiranje na parkirna mesta invalidov v Zasavju : diplomsko delo
Authors:Pograjc, Mojca (Author)
Lobnikar, Branko (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Pograjc_Mojca_2016.pdf (1,05 MB)
 
Language:Slovenian
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FVV - Faculty of Criminal Justice and Security
Abstract:Problem nepravilnega parkiranja na parkirna mesta invalidov, je zelo pereča tema, ki pa po navadi nanjo opozarjajo samo invalidi. Zato je v temu diplomskemu delu prikazan ta problem, tudi iz strani ne invalida. V prvem delu smo se osredotočili na teorijo, ki je povezana z nepravilnim parkiranjem na parkirna mesta invalidov, tu je zajeto katere vrste invalidov so, ki so udeleženi v cestnem prometu, in na kratko omenjene invalidske organizacije, ki so najbolj omejene pri uporabi invalidskih parkirnih mest. Zajete so tudi pravne osnove, ki so določene pri parkiranju na parkirna mesta invalidov. Posebej osredotočeno na parkirno karto invalidov. V empiričnem delu pa je poudarek na statistične podatke, glede nepravilnega parkiranja, na parkirna mesta invalidov, ki zajemajo območje Zasavja, ki so bili pridobljeni iz strani medobčinskega redarstva. Prav tako pa je bila tudi opravljena kratka anketa, ki se je nanašala na invalide, ki uporabljajo parkirna mesta namenjena invalidom.
Keywords:parkiranje, parkirna mesta, invalidi, parkirna karta, parkirna mesta za invalide, nepravilno parkiranje, diplomske naloge
Year of publishing:2016
Year of performance:2016
Place of performance:Ljubljana
Publisher:[M. Pograjc]
Number of pages:43 str.
Source:Ljubljana
UDC:364.694-787.54:656.015(043.2)
COBISS_ID:3258602 Link is opened in a new window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:U2MC0OGU
Views:549
Downloads:65
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:FVV
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:INCORRECT PARKING ON PARKING SPACES FOR DISABLED PERSONS IN ZASAVJE
Abstract:The problem of illegal parking on the parking spaces for persons with disabilities, is very important theme. But usually the topic circles between them. Therefore, We would like to show in this thesis, the problem also from the side of not disabled persons. In the first part we focused on the theory, which is associated with improper parking in the parking spaces for people with disabilities, where we covered what types of people with disabilities are involved in road traffic, and briefly mentioned the disability organizations, which are the most restricted in the use of disability parking cities. The legal basis are also covered, in the parking at the parking of the disabled. Specifically, We have focused on the parking ticket with disabilities. In the empirical part We focused on the statistical data regarding illegal parking on private parking for disabled people, covering an area of Zasavje, which were obtained from the side of inter-municipal warden. Also, it was carried out a short questionnaire, which related to persons with disabilities who use the parking spaces for disabled people.
Keywords:improper parking, disability, parking ticket, parking


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica