| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:ODNOS UPORABNIKOV DO EKOLOŠKO PRIDELANE HRANE
Avtorji:ID Osolnik, Tanja (Avtor)
ID Senegačnik, Marjan (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Miglič, Gozdana (Komentor)
Datoteke:.pdf RAZ_Osolnik_Tanja_i2016.pdf (1,45 MB)
MD5: F015EA7298B3EFCA2E6B148D44F04AD4
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:FOV - Fakulteta za organizacijske vede
Opis:V današnjem času ekološkemu kmetijstvu predpisujemo velik pomen. Način razmišljanja je bistveno drugačen kot pred leti, zato se nagibamo k uporabi čim bolj kakovostne, zdrave in okusne hrane, ki je pridelana na naraven način. V teoretičnem delu diplomskega dela smo obravnavali pomen ekološkega kmetijstva, kakšne so prednosti in slabosti le-tega ter vsebnost ekoloških živil. Obravnavali smo tudi način preusmeritve iz konvencionalnega v ekološko kmetijstvo, certificiranje in vlogo države. V drugem, raziskovalnem delu, sta nas zanimala predvsem način življenja in uporaba ekoloških živil prostovoljnih udeležencev v anketi. Ugotovili smo, da je delež zaupanja uporabnikov v ekološke pridelke večinski, ravno tako pa jim je najvažnejši faktor pri odločanju nakupa kakovost in šele nato cena.
Ključne besede:• Ekološko kmetijstvo • Certificiranje • Kontrolne organizacije • Subvencioniranje
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2016
PID:20.500.12556/DKUM-63752 Novo okno
COBISS.SI-ID:7807507 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:KPIE0DBY
Datum objave v DKUM:25.10.2016
Število ogledov:1309
Število prenosov:89
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FOV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:CONSUMERS RELATION TOWARDS ECOLOGICALLY PRODUCED FOOD
Opis:Nowadays eco agriculture is of big importance. The way of thinking in general is different to thinking just a few years ago, people tend to use food of highest quolity possible, which is healthy and produced in a natural way. This diploma consists of a teoretical part and of research. In the first part we considered the meaning of eco agriculture, its advantages and disadvantages and also content of eco food. In the second part of the diploma we were interested in the way of life of people who were willing to cooperate at our questionare, we were also interested in their use of eco food. We conclude that most of people cooporating, trust eco food. When buying food, of the biggest importance for them is the quality of food, secondly they consider the prices.
Ključne besede:• Eco agriculture • Certification • Control organization • Subsidize


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici