| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:PEKA KRUHA IN POTIC NA TRADICIONALEN NAČIN KOT DOPOLNILNA DEJAVNOST NA KMETIJI PUKŠIČ
Avtorji:Pukšič, Valerija (Avtor)
Pažek, Karmen (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf VS_Puksic_Valerija_2016.pdf (1,26 MB)
MD5: 4C99A3A48A3CADE8BC5E84AE06C7C290
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:V raziskavi smo se ukvarjali z analizo ekonomske upravičenosti uvedbe dopolnilne dejavnosti na kmetiji Pukšič. Dopolnilna dejavnost, ki smo jo obravnavali, je peka kruha in potic na tradicionalen način. V delu smo analizirali ekonomsko upravičenost izdelkov, kot so potratna potica, orehova potica, mešani rženi kruh in sadni kruh. V teoretičnem delu naloge sta uporabljeni metodi kalkulacije skupnih stroškov s pripadajočo analizo pomembnejših ekonomskih parametrov in interpretacije literature (predpisane zakonodaje, Evropskih priporočil). Primerjani so modeli, priporočila EU in zakonodaja v Sloveniji na področju kmetijstva. Ugotovili smo, da je priprava vseh izdelkov ekonomsko upravičena oziroma da pripomorejo k finančni stabilnosti kmetije, saj se z njihovo prodajo krepijo finančni prilivi na kmetiji in s tem možnosti širitve, amortizacije in vpeljave določenih izboljšav oziroma novitet.
Ključne besede:dopolnilna dejavnost / peka kruha in potice / ekonomska upravičenost
Leto izida:2016
Izvor:Maribor
NUK URN:URN:SI:UM:DK:SVXWXSMD
Število ogledov:1198
Število prenosov:110
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:BAKING BREAD AND ROLLS IN THE TRADITIONAL WAY, AS A SUPPLEMENTARY ACTIVITY ON THE FARM PUKŠIČ
Opis:In this study we have analyzed the economic viability of the introduction of supplementary activities on farms Pukšič. Complementary activity, we dealt with the baking of bread and cakes in the traditional way. In part, we analyze the economic viability of the products, such as wasteful cake, walnut cake, mixed rye bread and fruit bread. In the theoretical part are the method of calculation of the total costs associated with the analysis of the major economic parameters and interpretation of literature (the statutory law of the European recommendations). Compared models, EU recommendations and the legislation in Slovenia in the field of agriculture. It was found that the production of all products economically viable and to contribute to financial stability farms because through their sales strengthen financial inflows to the farm and thus the possibility of expansion, depreciation and introducing specific improvements and novelties.
Ključne besede:complementary activity / baking bread and rolls / economic viability


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici