Naslov: | UPORABA TERMOGRAVIMETRIČNE METODE PRI KARAKTERIZACIJI KOORDINACIJSKIH SPOJIN |
---|
Avtorji: | ID Ahej, Tjaša (Avtor) ID Kristl, Matjaž (Mentor) Več o mentorju...  ID Ban, Irena (Komentor) |
Datoteke: | UN_Ahej_Tjasa_2016.pdf (3,43 MB) MD5: 1ECCBE63C212488672C13E565002D5CF
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo (m5) |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
|
---|
Opis: | Namen diplomskega dela je ugotavljanje primernosti termogravimetrične analize pri karakterizaciji različnih koordinacijskih spojin. Karakterizirala sem že pripravljene koordinacijske spojine, dobro raziskano modro galico in manj znane hidroksilamonijeve fluoromanganate.
Karakterizirala sem tudi cinkove koordinacijske spojine, ki sem jih sintetizirala iz cinkovega(II) acetata dihidrata in piridinkarboksamida (nikotinamid, izonikotinamid) v etanolu oziroma metanolu. Sintezne reakcije so potekale pri sobni temperaturi pri mešanju in refluksu.
Preverjala sem tudi obstojnost pri hranjenju vzorcev, primerjala metodi mešanja in refluksa ter ugotavljala, če ima izbira topila vpliv na nastal produkt. |
---|
Ključne besede: | koordinacijske spojine, termogravimetrična analiza (TGA), rentgenska praškovna difrakcija (RPD), cinkov(II) acetat hidrat, nikotinamid, izonikotinamid, hidroksilamonijevi fluoromanganat |
---|
Leto izida: | 2016 |
---|
Založnik: | [T. Ahej] |
---|
Izvor: | Maribor |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-63008  |
---|
UDK: | 544.016.2:543.573(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 20313878  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:JDIHA8UA |
---|
Datum objave v DKUM: | 04.10.2016 |
---|
Število ogledov: | 1082 |
---|
Število prenosov: | 128 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FKKT
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |