Naslov: | Aktivnost in stabilnost proteinov v gelih za kozmetične in medicinske aplikacije |
---|
Avtorji: | ID Kerhe, Alain (Avtor) ID Leitgeb, Maja (Mentor) Več o mentorju...  ID Primožič, Mateja (Komentor) |
Datoteke: | UN_Kerhe_Alain_2016.pdf (1,76 MB) MD5: 7E8700A4103B8A394E2B67D358EFDFD6
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
|
---|
Opis: | Glavni namen diplomskega dela je shranjevanje in imobilizacija encima transglutaminaze na gelne nosilce ter študij aktivnosti in stabilnosti dobljenih preparatov, da bi povečali njegovo obstojnost, stabilnost ter večkratno uporabo . Uporabili smo različne metode shranjevanja in preverili njihovo učinkovitost. Prav tako smo preverjali stabilnost shranjenega encima v primerjavi z aktivnostjo prostega encima. Preučili smo vpliv večkratne uporabe shranjenega encima. Encim smo zato zmešali z vodno raztopino aloe vere, ga imobilizirali na alginatne kroglice in alginatne kroglice hranili v aloe vera gelu. Proučevali smo tudi vpliv temperature za shranjen transglutaminaze.
Največjo aktivnost encima TGM smo dosegli pri shranjevanju encima transglutaminaze v vodni raztopini aloe vere gela. Največjo učinkovitost imobilizacije in preostanek aktivnosti dosegli z imobilizacijo transglutaminaze na alginatne kroglice, ki so bile hranjene pri T = 4°C v aloe vera gelu. |
---|
Ključne besede: | transglutaminaza, aktivnostni test za transglutaminazo, imobilizacija transglutaminaze, imobilizacija v alginatni medij |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Založnik: | [A. Kerhe] |
---|
Leto izida: | 2016 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-62922  |
---|
UDK: | 543.384:66.098(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 20373782  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:TWYB9SHV |
---|
Datum objave v DKUM: | 04.10.2016 |
---|
Število ogledov: | 1379 |
---|
Število prenosov: | 194 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FKKT
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |