| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Aktivnost in stabilnost proteinov v gelih za kozmetične in medicinske aplikacije
Avtorji:ID Kerhe, Alain (Avtor)
ID Leitgeb, Maja (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
ID Primožič, Mateja (Komentor)
Datoteke:.pdf UN_Kerhe_Alain_2016.pdf (1,76 MB)
MD5: 7E8700A4103B8A394E2B67D358EFDFD6
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:Glavni namen diplomskega dela je shranjevanje in imobilizacija encima transglutaminaze na gelne nosilce ter študij aktivnosti in stabilnosti dobljenih preparatov, da bi povečali njegovo obstojnost, stabilnost ter večkratno uporabo . Uporabili smo različne metode shranjevanja in preverili njihovo učinkovitost. Prav tako smo preverjali stabilnost shranjenega encima v primerjavi z aktivnostjo prostega encima. Preučili smo vpliv večkratne uporabe shranjenega encima. Encim smo zato zmešali z vodno raztopino aloe vere, ga imobilizirali na alginatne kroglice in alginatne kroglice hranili v aloe vera gelu. Proučevali smo tudi vpliv temperature za shranjen transglutaminaze. Največjo aktivnost encima TGM smo dosegli pri shranjevanju encima transglutaminaze v vodni raztopini aloe vere gela. Največjo učinkovitost imobilizacije in preostanek aktivnosti dosegli z imobilizacijo transglutaminaze na alginatne kroglice, ki so bile hranjene pri T = 4°C v aloe vera gelu.
Ključne besede:transglutaminaza, aktivnostni test za transglutaminazo, imobilizacija transglutaminaze, imobilizacija v alginatni medij
Kraj izida:Maribor
Založnik:[A. Kerhe]
Leto izida:2016
PID:20.500.12556/DKUM-62922 Novo okno
UDK:543.384:66.098(043.2)
COBISS.SI-ID:20373782 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:TWYB9SHV
Datum objave v DKUM:04.10.2016
Število ogledov:1379
Število prenosov:194
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FKKT
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Activity and stability of proteins in gels for cosmetical and medical use
Opis:The main purpose of this thesis is the storage and immobilizaton of the enzyme transglutamise on to gel holders and the study of activity and stability of such compounds and mixtures, that we could increase the fastness, stability and the multipleness of uses. Various methods of storage were used and their effectiveness was examined. Likewise we checked the stability of the stored enzyme in comparisson with the free enzyme. The influence of multiple uses of the stored enzyme were studied. The enzyme was theredore mixed with water-aloe vera solution, later the enzyme was immobilized into alginate beads and stored in aloe vera gel. We also studied the influence of temperature of these systems. The biggest value of activity of the enzyme TGM was achieved by dissolving the enzyme transglutamise into the water-aloe vera solution. The highest effectivity of immobilization and the remaining activity was achieved with the immobilization od transglutaminase into alginate beads, which were stored in aloe vera gel at T = 4°C.
Ključne besede:transglutaminase, activity assay of transglutamise, immobilization of transglutaminaze, immobilization onto alginate beads


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici