| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:RAVEN IN MOŽNOSTI RAZVOJA MEDKULTURNIH KOMPETENC OSEBJA V RECEPCIJAH SLOVENSKIH HOTELOV
Avtorji:Tanšek, Vesna (Avtor)
Korez Vide, Romana (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Milfelner, Borut (Komentor)
Datoteke:.pdf MAG_Tansek_Vesna_2016.pdf (1,24 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo (m2)
Tipologija:2.09 - Magistrsko delo
Organizacija:EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
Opis:V panogi turizma in gostinstva je rast podjetij vedno bolj odvisna od uspešnosti medkulturnih interakcij med njihovimi zaposlenimi in kulturno raznolikimi obiskovalci. Glede na to, da so zaposleni v recepcijah hotelov prvi in včasih edini predstavniki podjetja, s katerimi gostje komunicirajo, je še posebej pomembno, da slednji razvijejo medkulturno kompetenco. Namen magistrskega dela je ugotoviti raven medkulturne kompetence in proučiti povezanost posameznih dimenzij medkulturne kompetence osebja v recepcijah slovenskih hotelov. V magistrskem delu oblikujemo tudi nabor možnosti razvoja medkulturne kompetence tega osebja. Naša empirična raziskava temelji na izbranem konceptualnem modelu medkulturne kompetence. Raziskali smo raven kognitivne, čustvene in vedenjske dimenzije medkulturne kompetence ter povezave med temi dimenzijami. Rezultati naše raziskave kažejo, da je raven kognitivne, čustvene in vedenjske dimenzije medkulturne kompetence zaposlenega osebja v recepcijah slovenskih hotelov visoka in da sta tako kognitivna kot tudi čustvena dimenzija pozitivno povezani z vedenjsko dimenzijo medkulturne kompetence. Magistrsko delo prispeva k empirični potrditvi izbranega konceptualnega modela medkulturne kompetence in k raziskavi odnosov med nekaterimi dimenzijami tega modela. Raziskava ozavešča tudi o pomenu medkulturne kompetentnosti v času intenzivnih mednarodnih družbenih ter poslovnih interakcij in sintetizira nabor potrebnih znanj ter sposobnosti, z namenom povečanja ravni medkulturne kompetence posameznikov.
Ključne besede:medkulturna kompetenca, turizem, hotelirstvo, recepcija, osebje recepcije, Slovenija.
Leto izida:2016
Založnik:[V. Tanšek]
Izvor:Maribor
UDK:316.72
COBISS_ID:12295708 Povezava se odpre v novem oknu
NUK URN:URN:SI:UM:DK:ZI9TMOPX
Število ogledov:423
Število prenosov:85
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:EPF
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The Level and the Possibilities for Development of Intercultural Competences of Front Office Employees in Slovenian Hotels
Opis:The growth of companies in the tourism and hospitality industry is becoming dependent on the successfulness of intercultural interactions between their employees and culturally diverse visitors. Since the front-office employees in hotels are the first and sometimes the only representatives of the company with whom guests interact, it is particularly important that they develop intercultural competence. The purpose of our research is to find out the level of intercultural competence and relationships between specific dimensions of intercultural competence of front-office employees in hotels in Slovenia and also to find the possibilities for developing intercultural competence by the front offices employees. Our empirical research is based on Reisinger's conceptual model of intercultural competence. We explored the levels of cognitive, emotional and behavioural dimensions of intercultural competence, and the relationships between these dimensions. The results of our study indicate that the levels of cognitive, emotional and behavioural dimension of intercultural competence of front-office employees in hotels in Slovenia are high and that both, the cognitive and the emotional dimension, are positively related to the behavioural dimension of intercultural competence. Our study contributes to the empirical validation of the particular conceptual model of intercultural competence and to the empirical research on the relationships between certain dimensions of intercultural competence. As regards practical and social contributions, the study raises awareness of the importance of being interculturally competent in the period of intense international social and business interactions and indicates the requisite skills and capabilities to increase the level of intercultural competence.
Ključne besede:intercultural competence, tourism, hotel industry, front-office, front-office employees, Slovenia.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici