| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document Help

Title:Kompleksnost varovanja iger na srečo : diplomsko delo [univerzitetnega študija] Varstvoslovje
Authors:ID Hribar, Domen (Author)
ID Sotlar, Andrej (Mentor) More about this mentor... New window
ID Dvojmoč, Miha (Comentor)
Files:.pdf UN_Hribar_Domen_2015.pdf (427,27 KB)
MD5: 1E55620FD7262B45B538DA4377E270FE
 
Language:Slovenian
Work type:Bachelor thesis/paper
Typology:2.11 - Undergraduate Thesis
Organization:FVV - Faculty of Criminal Justice and Security
Abstract:V diplomskem delu smo se osredotočili na tveganja in načine varovanja povezane z igrami na srečo. Najpogostejša tveganja, ki smo jih identificirali, so rop, goljufija, interna kraja in goljufija, informacijski vdori, prekomerno pitje in pretepanje. Glede na dobljena tveganja smo poiskali aktualne načine varovanja, ki se uporabljajo pri zagotavljanju varnosti iger na srečo. Pri varovanju iger na srečo smo ugotovili, da je treba upoštevati nadaljnjo delitev iger na srečo: na posebne in klasične. Razlike med njimi so prevelike, da bi lahko govorili o enotnih taktikah varovanja. Posebne igre na srečo se morajo izvajati v igralnicah in igralnih salonih. Klasične igre na srečo nimajo te omejitve in se lahko organizirajo na javnih prireditvah, če imamo dovoljenje in izpolnjujemo predpisane pogoje. Ugotovili smo, da so klasične igre, v primerjavi s posebnimi slabše varovane ali celo brez varovanja. Za posebne igre na srečo je predpisana zakonska obveza varovanja. Čeprav so razlike med klasičnim in posebnimi igrami na srečo velike se je izkazalo, da je najprimernejša oblika varovanja kombinacija fizičnega in tehničnega varovanja. Fizično varovanje se izvaja z varnostniki na terenu. Tehnično varovanje pa s pripomočki za doseganje višje stopnje varnosti.
Keywords:igre na srečo, varnost, varovanje, zasebno varovanje, varnostne službe, varnostniki, varnostni ukrepi, diplomske naloge
Place of publishing:[Ljubljana
Place of performance:[Ljubljana
Publisher:D. Hribar]
Year of publishing:2015
Year of performance:2015
Number of pages:46 str.
PID:20.500.12556/DKUM-54361 New window
UDC:005.934(043.2)
COBISS.SI-ID:3033578 New window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:USD1WTOA
Publication date in DKUM:21.10.2015
Views:1535
Downloads:185
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:FVV
:
Copy citation
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:Bookmark and Share


Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:THE COMPLEXITY OF GAMBLING SECURITY
Abstract:The degree paper focuses on different risks and security measures tied to gambling security. Based on various cases, we were able to identify risks, which security personnel has to deal with on a daily basis. The most often risks are robbery, fraud, internal theft and fraud, hacking, excessive alcohol consumption and fighting. We then found different ways of securing those risks.Gambling is divided in two different groups. Classical games and special games. The difference between them are vast, so we cannot discuss about the same security tactics. Special games are organised in casinos. Classical games don't have a particular place of playing as long as you have a gambling permit and follow the law. We concluded that the classic games have little or no security. On the other hand security is required by law in special games. Although the differences between classical and special games are considerable, we gathered that the most appropriate way of gambling security is a combination of physical and technical security.
Keywords:Gambling, classical games, special games, private security, risks, security incidents, types of security, crime.


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica