Naslov: | ANALIZA SSL: ZAKASNITVE IN PROMET |
---|
Avtorji: | ID Petak, Matej (Avtor) ID Brumen, Boštjan (Mentor) Več o mentorju...  |
Datoteke: | MAG_Petak_Matej_2015.pdf (3,50 MB) MD5: 3E28FBF60E64AD508E4F5789EBDABE9E
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Magistrsko delo/naloga |
---|
Tipologija: | 2.09 - Magistrsko delo |
---|
Organizacija: | FERI - Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko
|
---|
Opis: | V magistrskem delu predstavljamo rezultate eksperimentalne analize primerjave protokola TLSv1.2, ki zagotavlja zasebnost uporabnikov in aplikacij, ki komunicirajo na spletu. Cilj je bil ugotoviti, kako različne nastavitve tega protokola vplivajo na prepustnost, promet, zakasnitve in odziv v primerjavi s protokolom HTTP. Za primerjavo smo izbrali devet nastavitev. Nastavitve predstavljajo različne načine izmenjave ključa, velikosti in tipa zasebnega ključa in algoritma šifriranja. Eksperiment smo izvedli s pomočjo spletnega strežnika Apache in orodja AB za merilo uspešnosti strežnika. Analize so pokazale, da imata velik vpliv na učinkovitost spletnega strežnika algoritem javnega ključa in algoritem izmenjave ključa, ko je vpliv algoritma šifriranja majhen. Z raziskavo smo prav tako ugotovili, da uporaba protokola HTTPS pomembno degradira uspešnost strežnika |
---|
Ključne besede: | SSL, prepustnost, promet, zakasnitve, odziv, zmogljivost |
---|
Kraj izida: | [Maribor |
---|
Založnik: | M. Petak |
---|
Leto izida: | 2015 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-48496  |
---|
UDK: | 004.728.8(043.2) |
---|
COBISS.SI-ID: | 19089686  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:FQVFHFFK |
---|
Datum objave v DKUM: | 09.07.2015 |
---|
Število ogledov: | 1106 |
---|
Število prenosov: | 133 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FERI
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |