SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:VPLIV SORTE MNOGOCVETNE LJULJKE NA HITROST SUŠENJA KRME
Avtorji:Kos, Sandi (Avtor)
Kramberger, Branko (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Podvršnik, Miran (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Kos_Sandi_2015.pdf (774,66 KB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:S ciljem ugotoviti vpliv sorte mnogocvetne ljuljke na hitrost sušenja krme smo v laboratoriju Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede v letu 2013 izvedli poskus v sušilni komori. V raziskavo smo vključili 5 sort mnogocvetne ljuljke (Lolium Multiflorum Lam.): Mendoza (2n), Melmondo (4n), Melword (2n), KPC Laška (4n) ter Kis Draga (2n). Meritve s tehtanjem smo opravljali v časovnem intervalu ene ure. Statistično značilno smo ugotovili največji padec sušine pri sorti KPC Laška, najmanjši pa pri sorti Melmondo. Spremljali smo tudi olistanost posameznih sort in ugotovili, da je izmed vključenih najbolj listnata sorta Melword, najmanj pa Melmondo. Iz dobljenih rezultatov lahko sklepamo, da imajo posamezne sorte vpliv na hitrost sušenja krme.
Ključne besede:Ključne besede: sorta / mnogocvetna ljuljka / hitrost sušenja / krma
Leto izida:2015
Izvor:Maribor
Število ogledov:531
Število prenosov:57
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:THE IMPACT OF ITALIAN RYEGRASS VARIETIES ON THE DRYING RATE OF FORAGE
Opis:In 2013 we performed an experiment in a drying chamber in the laboratory of the Faculty of Agriculture and Life Sciences with the aim to determine the impact of Italian ryegrass varieties on the drying rate of forage. The study included five varieties of Italian ryegrass (Lolium Multiflorum Lam.): Mendoza (2n), Melmondo (4n), Melword (2n), KPC Laška (4n) and Kis Draga (2n). The measurements of weighing were carried out over a time interval of one hour. Statistically significant, we found the highest drop in dry matter varieties KPC Laška and the lowest in Melmondo. We also monitored which of the varieties was most intensely in leaf and found the most leafy one being Melword and the least leafy one being Melmondo. The results showed that individual varieties had an impact on the drying rate of forage.
Ključne besede:Keywords: varieties / Italian ryegrass / drying rate / forage


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici