Naslov: | Razvoj in izdelava kotla na lesne sekance |
---|
Avtorji: | Stanko, Jernej (Avtor) Gliha, Vladimir (Mentor) Več o mentorju...  Vuherer, Tomaž (Komentor) |
---|
Datoteke: | VS_Stanko_Jernej_2012.pdf (1,78 MB) MD5: 53A3789B538F446A8C6606D435B9B456
|
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo (m5) |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | FS - Fakulteta za strojništvo
|
---|
Opis: | Okoljsko onesnaženje in visoke cene goriv nas vodijo do učinkovite rabe biomase ter uporabe ostalih alternativnih virov energije, ki so okolju prijazni. Ena vrsta energenta je odpadni les in les slabše kvalitete, s posebnim postopkom zmlet na različne granulacije, ki ga imenujemo lesni sekanci. Iz teh razlogov se gradnja kotlov za ogrevanje stanovanjskih hiš in večjih objektov nagiba v smer učinkovite rabe lesnih sekancev. Cilj kotlov je popolna avtomatizacija kurilnega procesa, v večini primerov pa tudi avtomatizirano čiščenje vseh delov, ki so v stiku z pepelom in ostalimi produkti, ki nastajajo pri gorenju omenjenega goriva. Za razvoj tako dovršenega proizvoda, kot je ta kotel na lesne sekance, je nujno potrebno računalniško konstruiranje z CAD programom, ki nam pri delu omogoča predvidevanje kompletne izdelave ter delovanja kotla. Diplomsko delo predstavlja potek računalniškega konstruiranja proizvoda, izdelavo delov, ki sestavljajo proizvod, ter testiranje posameznih sklopov in celotne naprave. |
---|
Ključne besede: | razvoj, kotel, CAD razvoj, MAG varjenje, trdota, natezna trdnost zvara, lesni sekanci |
---|
Leto izida: | 2012 |
---|
Založnik: | [J. Stanko] |
---|
Izvor: | Maribor |
---|
UDK: | 621-11:697.325(043.2) |
---|
COBISS_ID: | 17016086  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:M7CKNLFG |
---|
Število ogledov: | 1630 |
---|
Število prenosov: | 236 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | KTFMB - FS
|
---|
:
|
|
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |