SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Analysis of growth models for batch kefir grain biomass production in RC1 reaction system
Avtorji:Tramšek, Marko (Avtor)
Goršek, Andreja (Avtor)
Datoteke:URL http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2007.00187.x
 
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Neznano ()
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:This work describes the statistical analysis of three mathematical models, modified for describing the kefir grain biomass growth curve. Experimental data of time-dependent kefir grain mass increase were used. The propagation was performed in RC1 batch reaction system under optimal bioprocess parameters (temperature, rotational frequency of stirrer, glucose mass concentration) using traditional cultivation in fresh, high-temperature, pasteurized whole fat cow's milk. We compared values of biological parameters obtained by applying the nonlinear regression of experimental data in logistic, Gompertz and Richards models. The most statistically appropriate model was determined using the seven statistical indicators. We established that the kefir grain biomass growth curve during batch propagation under optimal bioprocess conditions can be most successfully described using the Gompertz growth model.
Ključne besede:chemical processing, milk products, kefir grain growth, process parameters, design of experiments, modeling, mathematical models, Gompertz growth model, RC1
Leto izida:2008
UDK:66.01:637.1
URN:URN:SI:UM:DK:YO3YPPQV
COBISS_ID:12374038 Povezava se odpre v novem oknu
ISSN pri članku:0145-8876
Število ogledov:1668
Število prenosov:40
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del revije

Naslov:Journal of food process engineering
Skrajšan naslov:J. food process eng.
Založnik:Food & Nutrition Press.
ISSN:0145-8876
COBISS.SI-ID:11290134 Novo okno

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:bioprocesi, mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, rast kefirnih zrn, kemijska procesna tehnika, procesni parametri, matematični modeli


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici