| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:Analysis of growth models for batch kefir grain biomass production in RC1 reaction system
Avtorji:ID Tramšek, Marko (Avtor)
ID Goršek, Andreja (Avtor)
Datoteke:URL http://dx.doi.org/10.1111/j.1745-4530.2007.00187.x
 
Jezik:Angleški jezik
Vrsta gradiva:Neznano
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Opis:This work describes the statistical analysis of three mathematical models, modified for describing the kefir grain biomass growth curve. Experimental data of time-dependent kefir grain mass increase were used. The propagation was performed in RC1 batch reaction system under optimal bioprocess parameters (temperature, rotational frequency of stirrer, glucose mass concentration) using traditional cultivation in fresh, high-temperature, pasteurized whole fat cow's milk. We compared values of biological parameters obtained by applying the nonlinear regression of experimental data in logistic, Gompertz and Richards models. The most statistically appropriate model was determined using the seven statistical indicators. We established that the kefir grain biomass growth curve during batch propagation under optimal bioprocess conditions can be most successfully described using the Gompertz growth model.
Ključne besede:chemical processing, milk products, kefir grain growth, process parameters, design of experiments, modeling, mathematical models, Gompertz growth model, RC1
Leto izida:2008
PID:20.500.12556/DKUM-26205 Novo okno
UDK:66.01:637.1
COBISS.SI-ID:12374038 Novo okno
ISSN pri članku:0145-8876
NUK URN:URN:SI:UM:DK:YO3YPPQV
Datum objave v DKUM:31.05.2012
Število ogledov:2990
Število prenosov:135
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:Ostalo
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Gradivo je del revije

Naslov:Journal of food process engineering
Skrajšan naslov:J. food process eng.
Založnik:Food & Nutrition Press.
ISSN:0145-8876
COBISS.SI-ID:11290134 Novo okno

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:bioprocesi, mlečni izdelki, kefir, kefirna zrna, rast kefirnih zrn, kemijska procesna tehnika, procesni parametri, matematični modeli


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici