| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:KONSTRUIRANJE OKVIRJA KUHALNE ENOTE APARATA ZA NAPITKE
Avtorji:Sedovšek, Aleksander (Avtor)
Ren, Zoran (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf SPEC_Sedovsek_Aleksander_2012.pdf (7,84 MB)
MD5: 72E93A577866A66FE67CAA53D591C5F2
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Specialistično delo (m3)
Tipologija:2.10 - Specialistično delo
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:Predmet specialističnega dela je konstruiranje okvirja kuhalne enote aparata za napitke. V procesu konstruiranja okvirja kuhalne enote smo preverili ustreznost treh različnih konstrukcijskih izvedb, in sicer: okvirja kuhalne enote izdelanega iz polimernega materiala, hibridne konstrukcije (jekleno jedro – polimerni plašč) ter izdelanega iz aluminijeve zlitine. S pomočjo numerične analize po metodi končnih elementov in eksperimentalne metode, z za to posebej izdelanimi prototipi in testne priprave, smo ovrednotili primernost vseh treh konstrukcijskih variant glede na največje dopustne deformacije in napetosti okvirja pri največji delovni obremenitvi. Dokazali smo, da samo aluminijasta izvedba ustreza zastavljenim obratovalnim pogojem.
Ključne besede:Aparat za pripravo napitkov, Konstruiranje, Okvir kuhalne enote, Numerična analiza, Eksperimentalne meritve.
Leto izida:2012
Založnik:A. Sedovšek]
Izvor:[S. l.
UDK:621.8-11(043.2)
COBISS_ID:16943382 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:RXYEHJJ4
Število ogledov:1571
Število prenosov:104
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FS
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:CONSTRUCTION OF FRAME OF BREWING UNIT OF APPLIANCE FOR BEVERAGES
Opis:Subject of this specialist work is the construction of beverage appliance’s brew mechanism frame. During the construction process, three different variants were examined. They contained of polymer construction, hybrid one (steel core with polymer coat) and aluminum cast variant. With the help of FEM simulation methodology, specially developed experimental method with the prototypes and testing appliance, we evaluated all three variants regarding the maximum allowable deformation and stress under maximum work load. We proved that only the aluminum cast construction meets the requirements.
Ključne besede:Appliance for beverages, Construction, Frame of brewing unit, Numerical analysis, Experimental measurements.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici