| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:POMEN NOGOMETNIH PRIREDITEV PRI TRŽENJU ŠPORTNEGA TURIZMA V SLOVENIJI
Authors:Emeršič, Milan (Author)
Gojčič, Vekoslava (Mentor) More about this mentor... New window
Mežnar, Marjana (Co-mentor)
Files:.pdf VS_Emersic_Milan_2011.pdf (408,77 KB)
 
Language:Slovenian
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Organization:PEF - Faculty of Education
Abstract:V diplomskem delu obravnavam pomen nogometnih prireditev pri trženju športnega turizma, pri čemer se preučevanje nanaša na velika nogometna tekmovanja v Sloveniji. Prav tako me je zanimalo, ali tudi v Sloveniji velja rek, da je nogomet najpomembnejša postranska stvar na svetu. Nogomet bom izpostavil kot aktivnost in kot dejavnost, ki je v tesni interakciji s turizmom, z menedžmentom in s trženjem. Ljudje po vsem svetu spremljajo nogomet množično. Veliko ljudi živi za to največjo postransko stvar na svetu na način, da se povezujejo v navijaške skupine ter spremljajo svoje klube doma in v tujini. Ni jim dovolj, da gledajo tekme doma preko televizijskih zaslonov. Najbolj navdušeni trdijo, da želijo biti v neposredni bližini dogodka, da bi dihali isti zrak kot njihovo moštvo in da bi mu bili v pomoč in oporo kot »trinajsti igralec«. Analiziral sem nekatera velika nogometna tekmovanja v Sloveniji, o tem naredil raziskavo in opisal globalne trende pri razvoju športnega turizma. Pri tem sem se osredotočil na športne prireditve in njihovo načrtovanje, organiziranje, vodenje in nadziranje ter še posebej na njihovo trženje. V raziskavi sem analiziral menedžiranje nogometne tekme med slovensko reprezentanco in reprezentanco Rusije v Mariboru 18. 11. 2009 na stadionu Ljudski vrt v Mariboru. Hkrati sem analiziral tudi pomembnost in vpliv nogometnih prireditev na turizem v Sloveniji.
Keywords:Ključne besede: nogomet, športni turizem, športne prireditve, menedžiranje in trženje nogometnih prireditev, nogometna tekma Slovenija – Rusija.
Year of publishing:2011
Publisher:[M. Emeršič]
Source:Maribor
UDC:796(043.2)
COBISS_ID:18837768 Link is opened in a new window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:TSCA292Z
Views:2049
Downloads:180
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:PEF
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:THE MEANING OF SOCCER EVENTS AT MARKETING OF SPORT'S TOURISM IN SLOVENIA
Abstract:In the diploma paper I discuss the importance of soccer events in sport tourism marketing, by which my study relates to big soccer events in Slovenia. I was curious to find out whether the saying »Soccer is the most important marginal thing in the world« can also be taken as such in Slovenia. I will expose soccer as an activity which is in close interaction with tourism, management and trading. People all over the world watch soccer. Many of them dedicate their lives to it by aligning in fan groups and accompanying their soccer clubs at home and abroad. To watch soccer matches on TV screens doesn't give them the necessary satisfaction. The most enthusiastic of them claim that they want to be near the event, to breathe the same air as their worshipped team, help the team and provide support as the 13th player. I have analyzed big soccer events in Slovenia, done a research about it and described global trends in sport tourism development. By doing that I have focused on planning, organizing, directing, monitoring, and above all trading of sport events. I have analyzed the management of the soccer match between the Slovenian and Russian team on November 18, 2009 in Ljudski vrt stadium in Maribor. At the same time I have analyzed the importance and influence of soccer events on Slovenian tourism.
Keywords:soccer, sport tourism, sport events, management and trading of soccer events, soccer match Slovenia - Russia


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica