| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva Pomoč

Naslov:VPLIV RAZLIČNIH PODLAG VINSKE TRTE NA RAST IN RODNOST SORTE 'SAUVIGNON'
Avtorji:ID Brdnik, Jelka (Avtor)
ID Vršič, Stanislav (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UNI_Brdnik_Jelka_2011.pdf (479,32 KB)
MD5: 174256392D4D9B448A21C2AAC86B85C4
PID: 20.500.12556/dkum/4778e32b-34c8-4629-ad2b-e6311d7ccca1
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Na Univerzitetnem centru za vinogradništvo in vinarstvo Meranovo smo proučevali vpliv različnih podlag ('Börner', 'SO4 cl. 31', 'Riparia cl. 1', 'SO4 cl. 5' in '196/17') na rast in rodnost pri sorti 'Sauvignon'. V letu 2003 je imela sorta 'Sauvignon' največjo povprečno maso rozg in suhe snovi na trs na podlagi '196/17' in najmanjšo na podlagi 'Riparia cl. 1', v letu 2004 pa največjo na 'SO4 cl. 5' in najmanjšo na 'SO4 cl. 31'. V številu normalno razvitih rozg na trs so bile ugotovljene značilne razlike, v številu hiravih rozg ter nevzbrstelih očes pa na različnih podlagah ni bilo dokazanih statističnih razlik. Največja masa grozdja na trs (1956 g) in povprečna masa grozda (107 g) je bila na podlagi 'Börner' (p=0,05). Vsebnost sladkorja v moštu je bila največja na podlagi 'Riparia cl. 1' (83 °Oe), najmanjšo sta imeli podlagi '196/17' (74 °Oe) in 'Börner' (76 °Oe). Skupne titracijske kisline so bile največje na podlagi 'SO4 cl. 5' (10,5 g/l). Največja vrednost pH mošta je bila izmerjena na podlagi '196/17' (3,43), najmanjša pa na podlagah 'Börner' (3,26), 'SO4 cl. 31' (3,23) in' Riparia cl.1' (3,20). V masi 100 jagod ni bilo značilnih razlik med podlagami (od 193 do 206 g). Koeficient rodnosti je bil največji na podlagah 'Börner' in 'SO4 cl. 31' (1,21).
Ključne besede:vinska trta, podlaga, pridelek, 'Sauvignon'
Kraj izida:Maribor
Leto izida:2011
PID:20.500.12556/DKUM-21351 Novo okno
NUK URN:URN:SI:UM:DK:N8ABCIYS
Datum objave v DKUM:24.11.2011
Število ogledov:4235
Število prenosov:378
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
Kopiraj citat
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:Bookmark and Share


Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:The influence of various rootstocks on the growth and fruitfulness of the cv. 'Sauvignon'
Opis:At the University Center for the Viticulture and Enology Meranovo, the influence of different rootstocks ('Börner', 'SO4 cl. 31', 'Riparia cl. 1', 'SO4 cl. 5' and '196/17') on the growth and fruitfulness of the cv. 'Sauvignon' were investigated. In the year 2003, the cv. 'Sauvignon' had the highest average weight of shoots and dry matter of grapevine on the '196/17' rootstock and the lowest on 'Riparia cl. 1' rootstock, in the year 2004, the highest weight was on 'SO4 cl. 5' rootstock and the lowest on 'SO4 cl. 31'. There were found some differences in the number of normaly developed canes. There were no statistical differences between undeveloped canes and undeveloped buds on rootstocks. The highest yield (1956 g) and average weight of grape (107 g) was on 'Börner' rootstock (p=0,05). The sugar content was highest on 'Riparia cl. 1' (83 °Oe) and the lowest on '196/17' (74 °Oe) and 'Börner' (76 °Oe). The common titratic acid was highest on 'SO4 cl. 5' (10,5 g/l). The highest pH of the must was measured on '196/17' rootstock (3,43) and lowest on 'Börner' (3,26), 'SO4 cl. 31' (3,23) and ' Riparia cl.1' (3,20) rootstocks. The weight of 100 berries was not significantly different between the rootstocks (193 to 206 g). The fruitfulness coefficient was highest on 'Börner' and 'SO4 cl. 31' rootstocks (1,21).
Ključne besede:grapevine, rootstock, yield, 'Sauvignon'


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici