SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:OPTIMIZACIJA GRELNEGA SISTEMA KAVNEGA AVTOMATA EQ5 PODJETJA B/S/H
Avtorji:Kramer, Matej (Avtor)
Avsec, Jurij (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Marčič, Milan (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Kramer_Matej_1985.pdf (5,60 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga (mb11)
Organizacija:FE - Fakulteta za energetiko
Opis:V diplomskem delu je predstavljen in analiziran grelni sistem kavnega aparata. Diplomsko delo zajema tudi regulacijo aparata ter povezavo grelnega sistema z regulacijo in napitkom. Temperatura kave mora biti v predpisanih mejah. Da zagotovimo kakovost napitka, je potrebno uvesti tudi merilne in kontrolne postopke, opisane v diplomi. Opisane bodo tudi predloge izboljšav ter optimizacije. Analiza stroškov v nadaljevanju nam pokaže koliko denarja je podjetje pridobilo ali izgubilo s slabimi grelci. Problem je nastal nedolgo nazaj zaradi poslabšane kakovosti oziroma slabe izdelave grelnih elementov. V diplomi so predstavljene rešitve, tako teoretične kot praktične. Slaba kakovost grelcev je glavni razlog raziskave izboljšav.
Ključne besede:Kavni avtomat, grelec, prenos toplote, regulacija, parametri, tipalo, merilni postopki, meritve, izboljšave, optimizacija, stroški.
Leto izida:2011
Založnik:[M. Kramer]
Izvor:Velenje
UDK:536.21:648(043.2)
COBISS_ID:1024055644 Povezava se odpre v novem oknu
Število ogledov:2520
Število prenosov:203
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FE
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:THE OPTIMIZATION OF HEATING SYSTEM OF COFFEE MACHINE EQ5 COMPANY B/S/H
Opis:In diploma there is presented and analysed heating system of coffee machine. Diploma research captures regulation of heater and connection between heating system, regulation and coffee. Temperature of coffee must be in limits. To make good quality of coffee, we must introduce measurement and control procedures, described in diploma. The improvement and optimization will be introduced. Analyse of costs will show us how many money our company spend or lost with bad heaters. Problem starts not very long ago regarding bad quality and assembly of heating elements. In diploma there are introduced theoretical and practical solutions. Bad quality of heaters is the main reason to introduce the research of improvements.
Ključne besede:Coffee machine, heater, heat transfer, regulation, parameters, sensor, measurement procedures, measurements, improvements, optimization, costs.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici