| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:UPORABA METODE ŠEST SIGMA PRI VODENJU KAKOVOSTI IZDELAVE HLADILNIKA HKS 3666
Avtorji:Lukežić, Zoran (Avtor)
Ačko, Bojan (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Buchmeister, Borut (Komentor)
Datoteke:.pdf VS_Lukezic_Zoran_2011.pdf (2,64 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Organizacija:FS - Fakulteta za strojništvo
Opis:Rdeča nit diplomskega dela je kakovost in pomen le te v današnjem času konkurenčnega boja. Zajeto je reševanje problemov kakovosti s pristopom šest sigma ker vsaka reklamacija na trgu predstavlja velik strošek pa tudi izgubljanje tržnih priložnosti. V diplomskem delu je predstavljeno iskanje možnih izboljšav zaradi nabiranja ledu na kanalih hladilnika HKS 3666. Po metodi šest sigma smo izvedli delavnico po metodologiji DMAIC z namenom da zagotovimo izdelke ustrezne kakovosti kupcem in s tem zadovoljimo njihove potrebe. Ugotovili smo da je za nabiranje ledu v odtočnem kanalu kriva premajhna moč grelca. S testiranji smo ugotovili optimalno izbiro grelca glde uporabnosti in cene. Težavo nabiranja ledu na stiropornem vložku EPS smo rešili z izdelavo novega stiropornega vložka, ki ima bolj gladko površino, kontrolo debeline vložka, dodatnim fiksiranjem vložka z posebnimi plastičnimi distančniki.
Ključne besede:kakovost, šest sigma, hladilnik, izboljšave kakovosti
Leto izida:2011
Založnik:[Z. Lukežić]
Izvor:Maribor
UDK:005.6+658.562(043.2)
COBISS_ID:15076886 Povezava se odpre v novem oknu
NUK URN:URN:SI:UM:DK:KBKIQ1FG
Število ogledov:2574
Število prenosov:253
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:KTFMB - FS
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Application of six sigma concept in managing quality of production of refrigirator HKS 3666
Opis:The base of this work is quality and importance of quality in global environment. It is solving quality problems with six sigma approach. Every reclamation from market represents a significant cost and dissatisfaction of costumer which reflected with a loss of market opportunities. This work presents the search for possible improvements because of the accumulation of ice on the canals fridge HKS 3666. We carried out a workshop DMAIC methodology in order to ensure proper quality products to customers and thus satisfy their needs. We found out that the reason for the accumulation of ice in the lack of power of the heater. With testing we found optimum choice of heater. Problem of accumulation of ice on polystyrene was solved by creating a new insert, which has a smoother surface, control of thickness, additional fixing of the insert with a special plastic spacers.
Ključne besede:quality, six sigma, fridge, quality improvement


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici