| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:RAZLIKE MED VRTCI NA PODEŽELJU IN V MESTU S PODROČJA LIKOVNE DEJAVNOSTI
Authors:Gregorc, Sandra (Author)
Zupančič, Tomaž (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Gregorc_Sandra_2010.pdf (1,03 MB)
 
Language:Slovenian
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Organization:PEF - Faculty of Education
Abstract:Diplomsko delo z naslovom RAZLIKE MED VRTCI NA PODEŽELJU IN V MESTU S PODROČJA LIKOVNE DEJAVNOSTI v teoretičnem delu predstavlja vlogo in pomen likovne vzgoje v predšolskem obdobju ter Kurikulum za vrtce, kot dokument, ki predstavlja strokovno podlago za delo v vrtcu. Podrobno so razčlenjena področja likovne dejavnosti ter ploskovne likovne tehnike. Temu sledijo teme in motivi, ki se pojavljajo v okviru likovne dejavnosti. V nadaljevanju je predstavljen razvoj likovnega izražanja v predšolskem obdobju ter razvoj ustvarjalnosti. V empiričnem delu diplomske naloge so predstavljeni rezultati ocenjevalnih listov pridobljenih iz enajstih mestnih in desetih podeželskih vrtcev po Sloveniji. Namen ocenjevalnih listov je bil, ugotoviti ali se pojavljajo kakšne razlike med vrtci v mestu in na podeželju s področja likovne dejavnosti. Rezultati so pokazali, da se med vrtci ne pojavljajo večje razlike, pokazalo pa se je nekaj razlik na posameznih področjih.
Keywords:Likovna vzgoja, likovna področja, likovne tehnike, razvoj likovnega izražanja, predšolsko obdobje, ustvarjalnost, mesto in podeželje.
Year of publishing:2010
Publisher:[S. Gregorc]
Source:Maribor
UDC:373.2(043.2)
COBISS_ID:18104328 Link is opened in a new window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:0SHBENR0
Views:2581
Downloads:267
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:PEF
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:DIFFERENCES BETWEEN KINDERGARTENS IN RURAL AND URBAN AREAS IN THE FIELD ART ACTIVITES
Abstract:The thesis titled DIFFERENCES BETWEEN KINDERGARTENS IN RURAL AND URBAN AREAS IN THE FIELD OF ART ACTIVITIES depicts in the theoretical part the role and importance of art education in preschool period, and also the kindergarten curriculum, a document which presents the technical basis for work in kindergartens. Fields of art activities and planar art techniques are analysed in detail. This is followed by the themes and motifs that occur in the context of art activity. Next follow the presentations of the development of artistic expression in the preschool period, and the development of creativity. In the empirical part of the thesis, the results of the evaluation sheets obtained from eleven urban and ten rural kindergartens across Slovenia are shown. The aim of the evaluation sheets was to determine whether any differences occur between the kindergartens in urban and rural areas in the field of art activities. The results have shown that no significant differences emerge between the aforementioned kindergartens though some distinctions appear in specific areas.
Keywords:Art education, art fields, art techniques, development of artistic expression, preschool period, creativity, urban and rural areas.


Comments

Leave comment

You have to log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica