Title: | Vpliv dodatka enoloških taninov na kakovost in kemijsko sestavo vina 'Modri pinot' |
---|
Authors: | ID Ilnikar, Ksenja (Author) ID Valdhuber, Janez (Mentor) More about this mentor... |
Files: | VS_Ilnikar_Ksenja_2010.pdf (528,60 KB) MD5: DB49DB9A76DEB7A91E7EA248131E76B5 PID: 20.500.12556/dkum/03f0dc46-ca46-483f-b55b-8c7655c432f8
|
---|
Language: | Slovenian |
---|
Work type: | Undergraduate thesis |
---|
Organization: | FKBV - Faculty of Agriculture and Life Sciences
|
---|
Abstract: | Leta 2010 smo preizkušali vpliv dodatka treh enoloških taninov na kakovost in kemijsko sestavo vina 'Modri pinot'. Pri kemijski sestavi vina se je vpliv dodatka taninov pokazal le pri merjenju vsebnosti skupnih fenolov. Pri meritvah taninov, antocianov in intenzitete barve razlik v primerjavi s kontrolo ni bilo. Pri senzorični analizi vina se je pokazal močan vpliv dodatka taninov. Na intenzivnost vonja je najbolj vplival tanin Structure, na kakovost vonja pa le največji odmerek dodanega tanina Superb, 6 g/hl. Vsi odmerki tanina Superb so izboljšali taninsko strukturo vina. Dodatek tanina Superb je izboljšal skupni vtis kakovosti vina pri najmanjšem in največjem odmerku, Finesse pa le pri srednjem (6 g/hl). Po primerjalni oceni po Buxbaum-u je razvidno, da so najboljše ocene kakovosti dobila vina z dodatkom tanina Superb. |
---|
Keywords: | vino, kakovost, kemijska sestava, tanini, 'Modri pinot' |
---|
Place of publishing: | Maribor |
---|
Year of publishing: | 2010 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-16314 |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:CCYAPVLJ |
---|
Publication date in DKUM: | 15.10.2010 |
---|
Views: | 2731 |
---|
Downloads: | 245 |
---|
Metadata: | |
---|
Categories: | FKBV
|
---|
:
|
Copy citation |
---|
| | | Average score: | (0 votes) |
---|
Your score: | Voting is allowed only for logged in users. |
---|
Share: | |
---|
Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click
on the title to get all document metadata. |