| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:ZBIRKA LABORATORIJSKIH VAJ NAMENJENIH SPREMLJAVI KALITVE SEMEN, KI SE UPORABLJAJO V PREHRANI KOT KALČKI
Avtorji:Pušnik, Klementina (Avtor)
Ambrožič Dolinšek, Jana (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Šorgo, Andrej (Komentor)
Datoteke:.pdf UNI_Pusnik_Klementina_2010.pdf (2,74 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Organizacija:FNM - Fakulteta za naravoslovje in matematiko
Opis:V naši nalogi smo pripravili nabor laboratorijskih vaj s kalčki različnih rastlinskih vrst. Pripravili smo deset vaj, načrtovanih tako z računalniško podprtim laboratorijem kot s klasično metodo laboratorijskega dela. Pripravili smo naslednje vaje: Kaljivost semen in potek dinamike kalitve, Inhibitorji kalitve, Dihanje kalčkov redkvice, rukole, lucerne, Dihanje kalčkov odvisno od časa kalitve, Dihanje kalčkov odvisno od temperature kalitve, Kvalitativni test reduktivnih sladkorjev v kalčkih, Kvantitativni test reduktivnih sladkorjev v kalčkih, Amilazna aktivnost kalčkov, Kvantitativni test vitamina C kalčkom lucerne, Določanje koncentracije proteinov v kalčkih. Vaje bo mogoče uporabiti za laboratorijsko eksperimentalno delo ne samo na kalčkih, pač pa tudi na drugih rastlinskih objektih, kar zaradi možnega transfera viša pedagoško vrednost pripravljenih vaj.
Ključne besede:kalčki, kalitev semen, dinamika kalitve, inhibicija, dihanje kalčkov, reduktivni sladkorji, amilazna aktivnost, vitamin C, proteini, Vernier, laboratorijske vaje, računalniško podprte vaje.
Leto izida:2010
Založnik:[K. Pušnik]
Izvor:Maribor
UDK:57/59(043.2)
COBISS_ID:17885704 Povezava se odpre v novem oknu
NUK URN:URN:SI:UM:DK:YWNXTAQY
Število ogledov:3473
Število prenosov:764
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FNM
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:THE COLLECTION OF LABORATORY WORK FOR GERINATION OF SEEDS THAT ARE BEING USED AS GERM IN NUTRITION
Opis:In our study, we prepared a set of laboratory experiments with sprouts of different vegetable plants. There are all together ten laboratory research exercises that have been performed with two separate methods: one using the classical approach of laboratory work and the other done by using a computer model. The exercises are as follows: Germination of seeds and their dynamics, Germination inhibitors, The breathing of radish, rocket and alfalfa sprouts, The breathing of sprouts depending on time of germination, The breathing of sprouts depending on temperature, A qualitative test of reductive sugars in sprouts, A quantitative test of reductive sugars in sprouts, The amylase activity of sprouts, A quantitative test of vitamin C content in alfalfa sprouts and Determination of protein concentration in sprouts. These laboratory tests and exercises can be used for additional laboratory experimental work not only on different kinds of sprouts, but on any other vegetable. This means that these kinds of tests have a much higher overall pedagogical value.
Ključne besede:Germ, germination of seeds, germination dynamics, inhibition, breathing germs reductive sugars, amylase activity, vitamin C, protein, Vernier, lab work, computer - based exercises.


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici