| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Show document

Title:ŽIVLJENJSKO OKOLJE V VRTCU
Authors:ID Čeh, Tamara (Author)
ID Lepičnik-Vodopivec, Jurka (Mentor) More about this mentor... New window
Files:.pdf VS_Ceh_Tamara_2009.pdf (824,32 KB)
MD5: 81B4C67AC16DFF37494D3F069FF3A14C
PID: 20.500.12556/dkum/17f086f4-fea6-42f3-bd04-3357df42e2ab
 
Language:Slovenian
Work type:Undergraduate thesis (m5)
Organization:PEF - Faculty of Education
Abstract:V teoretičnem delu diplomskega dela je predstavljen prostor v vrtcu. Predstavili smo notranji in zunanji prostor vrtca ter pravilnik o normativih in minimalnih tehničnih pogojih za prostor in opremo vrtca. Osredotočili smo se predvsem na opremo in ureditev prostorov v vrtcu, posebej pa smo izpostavili velikost prostorov. Dotaknili smo se tudi igralnih kotičkov, ki zajemajo pomembno vlogo v igralnici in v vrtcu na splošno. V empiričnem delu diplomskega dela smo ugotavljali ali prostor ustreza pravilniku in minimalnim tehničnim pogojem za prostor in opremo vrtca ter kako vzgojitelj ureja prostor in ali v urejanje prostora vključuje tudi otroke. Ugotovili smo, da so igralnice po večini premajhne. S tem se strinjajo tudi zaposleni v vrtcu. Prišli smo tudi do ugotovitve, da otroci pomagajo pri urejanju prostorov, presenetljiv pa je podatek, da nekaj zaposlenih meni, da so otroci za pomoč premajhni.
Keywords:kurikulum, prostor v vrtcu, igralnica, oprema, organizacija prostora, igralni kotički, igrišče
Year of publishing:2009
Publisher:[T. Čeh]
Source:Maribor
PID:20.500.12556/DKUM-11873 New window
UDC:373.2(043.2)
COBISS.SI-ID:17219080 New window
NUK URN:URN:SI:UM:DK:1UCX0BIY
Publication date in DKUM:17.11.2009
Views:6063
Downloads:1985
Metadata:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Categories:PEF
:
  
Average score:(0 votes)
Your score:Voting is allowed only for logged in users.
Share:AddThis
AddThis uses cookies that require your consent. Edit consent...

Hover the mouse pointer over a document title to show the abstract or click on the title to get all document metadata.

Secondary language

Language:English
Title:LIVING ENVIRONMENT IN NURSERY SCHOOL
Abstract:Theoretical part of the thesis is a representation of space in pre-school institution. Representation describes the inner and outer space of a pre-school institution and corresponding regulations on norms and minimum technical requirements for space and equipment in pre-school institutions. We were focused on equipment and space organization in the pre-school institution and specifically pointed out the space size. We also mentioned play nooks, that cover an important role- not only in the playroom, but also in a pre-school institution in general. In the empirical part of the thesis we observed if the space in pre-school institution conforms to the regulations and minimum technical requirements for space and equipment in pre-school institutions. We also observed how an educator organizes space and if children are included in this organization. We concluded that the playrooms are mostly too small and with this conclusion employees of the pre-school institution agree on. We also established that children help in decorating and organizing spaces, but were surprised with the fact that some employees believe that children are too small to help.
Keywords:curriculum, space in pre-school institution, playroom, equipment, organization of space, play nooks, playground


Comments

Leave comment

You must log in to leave a comment.

Comments (0)
0 - 0 / 0
 
There are no comments!

Back
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica