Naslov: | ORGANIZACIJSKA KULTURA V PODJETJU KLIMA PETEK d.o.o. |
---|
Avtorji: | ID Postrašija, Andrej (Avtor) ID Treven, Sonja (Mentor) Več o mentorju...  |
Datoteke: |
Gradivo nima datotek, ki so prostodostopne za javnost. Gradivo je morda fizično dosegljivo v knjižnici fakultete, zalogo lahko preverite v COBISS-u.  |
---|
Jezik: | Slovenski jezik |
---|
Vrsta gradiva: | Diplomsko delo |
---|
Tipologija: | 2.11 - Diplomsko delo |
---|
Organizacija: | EPF - Ekonomsko-poslovna fakulteta
|
---|
Opis: | Organizacijska kultura so ljudje in prav zato se kultura razlikuje od podjetja do podjetja. Z analizo kulture v podjetju Klima Petek smo ugotavljali kulturo po tipologiji Cameron-a in Quinna tako za sedanje kot prihodnje ali želeno stanje kulture v podjetju. Rezultati so pokazali, da v podejtju močno izstopa 1 tip organizacijske kulture, to je kultura klana, tako za sedanjost, kot prihodnost. To pomeni, da je organizacija usmerjena navznoter ter je fleksibilna, timsko delo pa pušča zelo močan pečat. Vsi zaposleni si tudi za v bodoče želijo nadgradnjo obstoječe, že do sedaj dobre organizacijske kulture, še posebej s poudarkom na njih samih (zaposlenih), njihovem dodatnem izobraževanju ter optimizaciji timskega dela. |
---|
Ključne besede: | Organizacijska kultura, organizacija, tipologije kulture, sestavine kulture, Cameron in Quinn, kultura klana, vodstvo, zaposleni. |
---|
Kraj izida: | Maribor |
---|
Založnik: | [A. Postrašija] |
---|
Leto izida: | 2009 |
---|
PID: | 20.500.12556/DKUM-11142  |
---|
UDK: | 005.73(043.2):629.3.048:629.4.048.3(497.4Maribor) |
---|
COBISS.SI-ID: | 9998620  |
---|
NUK URN: | URN:SI:UM:DK:LLWBD18O |
---|
Datum objave v DKUM: | 08.03.2021 |
---|
Število ogledov: | 1012 |
---|
Število prenosov: | 0 |
---|
Metapodatki: |  |
---|
Področja: | EPF
|
---|
:
|
Kopiraj citat |
---|
| | | Skupna ocena: | (0 glasov) |
---|
Vaša ocena: | Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom. |
---|
Objavi na: |  |
---|
Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše
podrobnosti ali sproži prenos. |