| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:Senzorične lastnosti zelja in rdeče pese v odvisnosti od načina kmetijske pridelave
Avtorji:Mikola, Nadja (Avtor)
Bavec, Martina (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UNI_Mikola_Nadja_2009.pdf (600,84 KB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Proučili smo senzorične lastnosti pri zelju in rdeči pesi, ki sta bili poleg kontrolnega vzorca pridelana še na konvencionalni, ekološki, integriran in biodinamičen način. Naključno izbrani ocenjevalci so na podlagi 9-stopenjske hedonske lestvice ocenjevali všečnost vzorcev. Proučevani parametri so bili barva, vonj,.okus ter splošni vtis.
Ključne besede:načini kmetijske pridelave, kakovost hrane, senzorične lastnosti hrane
Leto izida:2009
Izvor:Maribor
NUK URN:URN:SI:UM:DK:WVXDEC2E
Število ogledov:2382
Število prenosov:203
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Sensory properties of cabbage and beetroot from different farming systems
Opis:We examined the sensory properties of cabbage and beetroot, which were in addition to the control sample produced by conventional, integrated, organic and bio-dynamic farming system. Randomly selected evaluators scored their preference for four characteristics (colour, odour, taste and overall acceptability)
Ključne besede:different farming systems, food quality, sensory characteristics of food


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici