SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:NEDESTRUKTIVNO DOLOČANJE DOZOREVANJA PLODOV JABLANE Malus domestica Borkh. PRI SORTAH PINOVA IN ZLATI DELIŠES
Avtorji:Čeh, Andrej (Avtor)
TOJNKO, Stanislav (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf UNI_Ceh_Andrej_2009.pdf (1,18 MB)
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Diplomsko delo (m5)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:V diplomskem delu smo spremljali dinamiko dozorevanja plodov na različnih položajih v nasadu pri sortah Pinova ter Zlati delišes z nedestruktivno metodo merjenja pigmenta kožice plodu. Meritve smo opravili leta 2007, v nasadu Univerzitetnega kmetijskega centra (UKC) Pohorski dvor in sicer mesec dni pred predvidenim obiranjem. V nasadu smo vzorčili zgornji, srednji in spodnji del nasada, ki se razlikuje po nagibu in višini. V razmaku enega tedna smo analizirali plodove s prenosnim spektrometrom ter primerjali rezultate. Med lokacijami so bile statistično značilne razlike, kar pove, da je lega oziroma položaj v nasadu vplival vsebnost pigmentov. Prav tako smo naredili primerjavo med sortama in primerjavo med nedestruktivno izmerjenimi indeksi pigmentov s standardnimi parametri zrelosti plodov.
Ključne besede:Jablana, barva plodov, dozorevanje, lega
Leto izida:2009
Izvor:Maribor
URN:URN:SI:UM:DK:KFJHLWTJ
Število ogledov:2507
Število prenosov:353
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:NON-DESTRUCTIVE EVALUATION OF APPLE FRUIT MATURITY Malus domestica Borkh. ON PINOVA AND GOLDEN DELICIOUS
Opis:A key objective of our study was to determine maturation of apple Pinova and Golden delicious on different positions in orchard by non-destructive method of pigment analyze. Experiment was carry out in year 2007 in University agricultural centre Pohorski dvor. Three different positions in orchard upper, middle and lower differ in slope and altitude. Fruits were analyzed with remote spectrometer once a week and then results were compared. We found significant differences between locations in orchard. Also both varieties were compared and also a comparison between non-destructive pigment indexes and standard maturity parameters was made.
Ključne besede:Apple tree, fruit color, maturing, position in orchard


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici