| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Izpis gradiva

Naslov:VPLIV OVESKA IN GNOJENJA NA VSEBNOST POLIFENOLOV V PLODOVIH JABLANE (MALUS DOMESTICA B.) SORT ZLATI DELIŠES, GALA IN FUJI
Avtorji:Horvat, Milena (Avtor)
TONJKO, STANISLAV (Mentor) Več o mentorju... Novo okno
Datoteke:.pdf MAG_Horvat_Milena_2009.pdf (450,13 KB)
MD5: 53E6049CB04B0027EA1ABD14344A977C
 
Jezik:Slovenski jezik
Vrsta gradiva:Magistrsko delo (m2)
Organizacija:FKBV - Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede
Opis:Poskusi so bili izvedeni v letih 2002 in 2003 na posestvu univerze-UKC Pohorski dvor. V poskusih (metoda naključnih blokov) smo ugotavljali vpliv sort (Zlati delišes, Gala, Fuji), oveska (nizki, visok) in gnojenja (60 kg N/ha, 90 kg N/ha, 120 kg N/ha) na maso plodov in vsebnost polifenolov. Vpliv sorte na maso plodov je bil statistično značilen. Največja masa plodov je bila pri sort Fuji (190,83 g/plod), najmanjša pri sorti Gala (120,17 g/plod). Ovesek in gnojenje v izvedenih poskusih pri 0,05% tveganju nista značilno vplivala na maso plodov. Sorta, ovesek in količina dodanega dušika niso statistično značilno vplivali na vsebnost polifenolov v plodovih jabolk, kar kaže na to, da je vsebnost polifenolov v plodovih jabolk kompleksen problem in je v nadalnje meritve potrebno vključiti še druge vplive.
Ključne besede:Ključne besede: jablana/gnojenje/dušik/naravne snovi/pridelek
Leto izida:2009
Izvor:Maribor
NUK URN:URN:SI:UM:DK:IHATH30L
Število ogledov:4112
Število prenosov:362
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
Področja:FKBV
:
  
Skupna ocena:(0 glasov)
Vaša ocena:Ocenjevanje je dovoljeno samo prijavljenim uporabnikom.
Objavi na:AddThis
AddThis uporablja piškotke, za katere potrebujemo vaše privoljenje.
Uredi privoljenje...

Postavite miškin kazalec na naslov za izpis povzetka. Klik na naslov izpiše podrobnosti ali sproži prenos.

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:THE INFLUENCE OF CROP LOAD AND FRTILIZATION ON POLYPHENOL CONTENT IN THE APPLE FRUITS (Malus domestica B. ) VARIETIES GOLDEN DELICIOUS, GALA, AND FUJI
Opis:Experiments were carried aut in 2002 and 2003 at the university's Pohorski Dvor agricultural center. In the experiments (method as random blocks) we observed the effect of cultivar (Golden Delicious, Gala, Fuji), of the crop load (low, high) and amount of applied nitrogen (60 kg N/ha, 90 kg N/ha, 120 kg N/ha) on average fruit weight and fruit polyphenol content. The influence of cultivar on the fruit weight was a statistically significant. Maximum of the fruit weight was by cultivar Fuji (190,83 g/fruit), minimum by cultivar Gala (120,17 g/fruit). Crop load and the rate of applied nitrogen in the experiments at 0,05% risk did not significantly influennce the fruit weight. Cultivar, crop load and the rate of applied nitrogen do not significantly influence the fruit polyphenol content, this shows that the content of polyphenols in apple fruit is a complex problem and in further measurements need to include other effects.
Ključne besede:Keywords: apple tree/ fertilizing/ nitrogen/natural substances/yield


Komentarji

Dodaj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti.

Komentarji (0)
0 - 0 / 0
 
Ni komentarjev!

Nazaj
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici