| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
USTANOVITEV SLOVENSKEGA KOLABORATIVNEGA CENTRA ZA PRIMARNO ZDRAVSTVENO NEGO IN NJEGOV VPLIV NA RAZVOJ ZDRAVSTVENE NEGE
Sara Sivka, 2013, diplomsko delo

Opis: Kolaborativni center Svetovne zdravstvene organizacije za primarno zdravstveno nego deluje v okviru Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca od leta 1986. Ustanovljen je bil na pobudo Evropskega urada Svetovne zdravstvene organizacije. Kolaborativni center za zdravstveno nego je lahko imenovan tam, kjer medicinske sestre kvalitetno opravljajo zdravstveno nego za svoje specifično strokovno področje in usklajeno sodelujejo s celotnim zdravstvenim timom določenega področja. Zdravstvena nega je globalna in kulturno specifična profesija, zato deluje popolno lahko le, če je povezana z delovanjem in razvojem stroke v drugih državah.
Ključne besede: Kolaborativni center Svetovne zdravstvene organizacije za primarno zdravstveno nego, zdravstvena nega, medicinska sestra.
Objavljeno: 27.09.2013; Ogledov: 1055; Prenosov: 71
.pdf Celotno besedilo (2,85 MB)

2.
USKLAJENOST VREDNOT ZAPOSLENIH Z VREDNOTAMI ORGANIZACIJE KOT POMEMBEN DEJAVNIK ZADOVOLJSTVA PRI DELU
Darja Hermonko, 2013, magistrsko delo

Opis: S to magistrsko nalogo želimo pojasniti pojem vrednot in z njimi povezanih pojmov. V teoretičnem delu so s pomočjo strokovne literature predstavljene vrednote z vsemi svojimi lastnostmi in delovanjem, predstavljeni so tudi drugi deli strateškega plana. Opisali smo teorijo zadovoljstva zaposlenih in predstavili neprofitne zdravstvene organizacije. V empiričnem delu je uporabljena kvantitativna metoda dela raziskovanja, ki smo jo izvedli s pomočjo anketnega vprašalnika med zaposlenimi v zdravstvu na Koroškem (v Zdravstvenem domu Ravne na Koroškem, Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, Centru za usposabljanje, delo in varstvo Črna na Koroškem in Domu starejših Na Fari Prevalje). Ugotavljali smo usklajenost vrednot zaposlenih v zdravstvu z vrednotami njihovih organizacij, kot jih zaznajo zaposleni. Zanimal nas je tudi vpliv te usklajenosti vrednot na zadovoljstvo zaposlenih pri delu. Ugotavljali pa smo tudi razvijanje in uveljavljenje vrednot najvišjega managementa v teh organizacijah. Rezultati raziskave in razprava so predstavljeni s pomočjo tabel, grafov in statističnih metod. Odgovorili smo na zastavljena raziskovalna vprašanja in prišli do zaključka, da vrednote zaposlenih v zdravstvu na Koroškem niso usklajene z vrednotami njihovih organizacij, kar delno vpliva tudi na zadovoljstvo zaposlenih pri delu, najvišji management teh organizacij pa ne dela sistematično na tem, da bi skupaj z zaposlenimi razvil in zapisal skupne vrednote. Zapisani so še predlogi sprememb in skupne vrednote, ki smo jih dobili s to raziskavo.
Ključne besede: vrednote, zadovoljstvo zaposlenih, management, zdravstvene organizacije
Objavljeno: 25.02.2013; Ogledov: 1252; Prenosov: 252
.pdf Celotno besedilo (2,03 MB)

Iskanje izvedeno v 0.04 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici