| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 2 / 2
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
BANČNO ZAVAROVALNIŠTVO - BANČNO ZAVAROVALNIŠKE STORITVE BANKE X
Janja Pavlič Razgoršek, 2016, diplomsko delo

Opis: Časovna stiska današnjega časa je vzrok, da kupci želijo urediti svoje potrebe po bančnih in zavarovalnih storitvah na enem mestu, razložene na njim razumljiv način s strani strokovno usposobljenih bančnih svetovalcev in upoštevajoč njihove potrebe. Hkrati je stiska bank zaradi zmanjševanja dotoka tradicionalnih obrestnih prihodkov razlog za iskanje novih prodajnih poti in širjenje ponudbe finančnih proizvodov, ki jih vodi v boljši finančni položaj. Prišlo je do povezovanja bank in zavarovalnic, ki so na področju bančnega zavarovalništva našle obojestranske koristi, povečanje donosnosti, izboljšanje celovite ponudbe, nove prodajne poti in povečanje mreže strank. Cilj diplomskega dela je proučitev bančnega zavarovalništva, razlogov, s katerimi se banke in zavarovalnice povezujejo, oblike in koristi povezovanj ter pregled samih produktov, ki jih ponujajo svojim strankam, da bi jim ostale zveste in lojalne. Glavni cilj pa predstavlja analiza pridobljenih finančnih podatkov in analiza podatkov opravljene ankete izvedene v bankah, ki so bile pripravljene sodelovati v raziskavi, kljub varovanju podatkov pred konkurenco, s katero smo potrdili, da bančno-zavarovalni posli prinašajo koristi in donosnost bankam na slovenskem trgu in da je bančno zavarovalništvo v zadnjem času v porastu pri večini proučevanih bank. Na podlagi dobljenih rezultatov sklepamo, da naj banke v prihodnosti skupaj z zavarovalnicami razvijajo nove, dobre zavarovalne produkte, s katerimi si bodo zagotovile močno bančno mrežo in s tem posledično boljšo finančno stanje.
Ključne besede: bančno zavarovalništvo, banke, zavarovalnice, bančno zavarovalni produkti, provizijski posli
Objavljeno v DKUM: 07.06.2016; Ogledov: 1454; Prenosov: 159
.pdf Celotno besedilo (1,19 MB)

2.
BANČNO ZAVAROVALNIŠTVO V SVETU IN PRI NAS
Roman Novak, 2012, magistrsko delo/naloga

Opis: Težnje po povezovanju finančnih institucij so v zadnjih letih v svetovnem, kot tudi v evropskem merilu v porastu. Povezovanje bank in zavarovalnic je vodilo do razvoja nove panoge, tj. bančnega zavarovalništva, ki predstavlja eno najpomembnejših bančnih strategij evropskih in svetovnih bank v zadnjem desetletju. Temeljni cilj magistrskega dela je prikazati vlogo bančnega zavarovalništva z vidika finančnih inštitucij, tj. bank in zavarovalnic. Najbolj pogosta definicija bančnega zavarovalništva je trženje bančnih in zavarovalniških produktov ali njihovih kombinacij prek skupnih tržnih poti. Pri povezovanju bank in zavarovalnic je možnih več oblik, vsaka od njih pa prinaša določene prednosti oziroma slabosti povezovanja. V Sloveniji prevladujejo predvsem dogovori o distribuciji med bankami in zavarovalnicami. Na razvoj bančnega zavarovalništva imajo vpliv številne ekonomske, politične, zakonodajne in tehnološke spremembe. Bančno zavarovalništvo omogoča bankam in zavarovalnicam koncentracijo njihovega znanja in povečanje njihovih zmožnosti ter možnost oblikovanja celotne ponudbe finančnih storitev na enem mestu. V aplikativnem delu smo prikazali kakšna je realna slika zainteresiranosti bančnih komitentov za sklepanje zavarovalniških poslov na bančnih okencih. Proučili smo kakšno je javno mnenje o primernosti bank za izvajanje tovrstnih poslov, usposobljenosti bančnih uslužbencev, skratka primernosti bančnih ustanov za izvajanje zavarovalniških poslov. Rezultate smo pridobili s pomočjo anketnega vprašalnika. Za bolj jasno izražanje ravni strinjanja z odgovori pa smo uporabili petstopenjsko Likertovo lestvico. Na podlagi lastnih opazovanj in predpostavk smo oblikovali hipoteze, katere smo kasneje s pomočjo matematično statističnih metod, in sicer računalniškega programa SPSS potrdili, bodisi delno sprejeli ali zavrgli.
Ključne besede: Bančništvo, zavarovalništvo, bančno zavarovalništvo, bančno zavarovalni produkti, povezovanje, oblike povezovanja, analiza povezovanja, model povezovanja, raziskava uporabnikov zavarovalniških produktov.
Objavljeno v DKUM: 27.02.2012; Ogledov: 2501; Prenosov: 343
.pdf Celotno besedilo (1,12 MB)

Iskanje izvedeno v 0.03 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici