| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 1304
Na začetekNa prejšnjo stran12345678910Na naslednjo stranNa konec
1.
Dejavniki izbora stila vodenja
Teja Dušej, 2024, diplomsko delo

Opis: Na stil vodenja običajno gledamo kot na obliko vedenja, ki se kaže na različne načine. Torej vedenje je posledica medsebojnega vpliva med tem, kaj mislimo in kako čutimo, in je odraz značaja in osebnosti vodje. Ko pride do stila vodenja, pa je učinkovit stil vodenja tisti, ki odraža tip značaja vodje, značilnosti zaposlenih in razmere, v katerih se vodenje odvija. Vodje se morajo ves čas prilagajati in iskati pravilen stil vodenja, ki bo odgovarjal njegovi organizaciji, vendar pa pri vsem tem prilagajanju ne smejo izkrivljati svoje osebnosti in karakteristike. V diplomski nalogi smo raziskovali, kateri dejavniki vplivajo na izbor stila vodenja, ki ga izbere vodja v organizaciji. V prvem delu diplomske naloge smo opredelili, kaj je stil vodenja, in teorije stilov vodenja, prav tako pa smo opredelili vodenje, vodjo in zaposlene. Temu sledijo dejavniki za izbor stila vodenja, torej skupine dejavnikov, in povezava dejavnikov na stil vodenja. V drugem delu, ki je praktičen, smo izvedli intervjuje z več vodji, skozi katere smo spoznali lastnosti uspešnih vodij in njihov stil vodenja. Ugotavljali smo, kakšni so ti dejavniki, ki vplivajo na izbor stila v praksi, in kako se med seboj povezujejo med različnimi situacijami. V praktičnem delu smo izvedli intervjuja, pri katerih smo spoznali, da se vodje poslužujejo kombinaciji stilov vodenja, saj je današnji turbolenten poslovni svet poln nepričakovanih situacij, na katere se je potrebno dobro odzvati in prilagoditi. Ugotavljamo, da je najpomembnejši dejavnik vsekakor osebnost vodje in organizacijska kultura, ki spada v skupino dejavnikov, ki se navezuje na notranje okolje podjetja. Komunikacija pa je ključ do uspeha vsake organizacije.
Ključne besede: Stili vodenja, dejavniki stila vodenja, vodenje, teorije vodenja.
Objavljeno v DKUM: 18.04.2024; Ogledov: 40; Prenosov: 4
.pdf Celotno besedilo (822,89 KB)

2.
Razlike med spoloma - kako vodijo moški in kako ženske
Adrijana Stele, 2024, diplomsko delo

Opis: V zaključnem delu smo raziskovali razlike pri vodenju med moškimi in ženskami. Skozi teorijo smo spoznavali dejstva, ki naj bi opisovala moške in ženske vodje ter predvsem, kako so si različni pri vodenju. Cilji naše raziskave so bili ugotoviti, ali prihaja do razlik pri zasedanju vodilnih položajev in zakaj. Rezultati naše raziskave so pokazali, da do razlik pri zasedanju vodilnih položajev prihaja. Največje razlike med moškimi in ženskami na vodilnih položajih smo zaznali na področju osebnostnih značilnosti. Vseeno pa to ni dovolj velik dejavnik, da bi se zaradi tega drastično spremenil način vodenja oz. pristop do vodenja. Predvsem, si moški, ki so sodelovali v raziskavi, prizadevajo, da se vzpostavi enakopravnost in da bi več žensk zasedalo vodilne položaje - vse dokler imajo za to ustrezne kompetence. Z opravljeno raziskavo smo ugotovili, da rezultati raziskave niso identični teoretičnim spoznanjem, je pa to lahko posledica premajhnega vzorca. Družba se razvija in določene raziskave so bile izvedene pred kar nekaj časa in stanje v družbi se je spremenilo. Je pa vzorec naše raziskave precej majhen in zato ne moremo trditi, da so rezultati najbolj pravilni.
Ključne besede: vodenje, moški vodja, ženska vodja, razlike pri vodenju
Objavljeno v DKUM: 16.04.2024; Ogledov: 64; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (10,97 MB)

3.
Vpliv nekaterih dejavnikov na uspešnost trenerjev juda
Nuša Lampe, 2024, diplomsko delo

Opis: Cilj diplomskega dela je bil preučiti, kako operativni dejavniki vplivajo na uspešnost dela trenerjev v športni organizaciji. Raziskava je bila izvedena v Judo klubu Golovec, pri čemer smo preiskovali vpliv načrtne skrbi nadrejenih za napredek in razvoj, sodelovanja med trenerji v klubu ter tedenskih sestankov tima trenerjev. Metoda raziskave je vključevala spletno anketiranje in statistično analizo, vključno s testiranjem hipotez. Rezultati niso pokazali statistično pomembnih povezav med navedenimi dejavniki in uspešnostjo trenerjev. Za bolj zanesljive ugotovitve bi bilo potrebno razširiti vzorec anketirancev ter preiskati dodatne dejavnike. Kljub temu pa raziskava predstavlja izhodišče za nadaljnje raziskave in bolj podrobno analizo vpliva dejavnikov na uspešnost trenerjev.
Ključne besede: vodenje, vodja, športna organizacija, uspešnost pri delu, razvoj kadrov
Objavljeno v DKUM: 09.04.2024; Ogledov: 50; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (512,41 KB)

4.
Inoviranje in vodenje projekta razvoja mobilne aplikacije za mikroučenje
Urban Ploj, 2024, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo raziskuje razvoj in upravljanje mobilne aplikacije za mikroučenje z inovativnimi pristopi in učinkovitimi metodologijami. Namen dela je raziskati optimalne metode za vodenje projekta te vrste. Področje zanimanja tega študija je področje razvoja mobilnih aplikacij, predvsem v kontekstu rešitev za mikroučenje. Naraščajoče povpraševanje po dostopnih in prilagojenih učnih izkušnjah je povzročilo porast aplikacij za mikroučenje. Učinkovito vodenje tovrstnih projektov ostaja izziv, saj se zahtevajo hitre iteracije, tesno sodelovanje in nenehno prilagajanje potrebam uporabnikov. Za reševanje teh izzivov je raziskovalna metodologija, sprejeta v tej nalogi, oblikovalski sprint. Oblikovalski sprinti so strukturiran in časovno omejen proces, ki spodbuja medfunkcionalno sodelovanje, ideje in izdelavo prototipov. Za sam začetni razvoj aplikacije je potrebno ugotoviti, ali bo imela aplikacijo močno konkurenco na samem trgu, zato sta potrebni analiza trga in SWOT-analiza. Glavni rezultati tega dela kažejo, da je ogrodje Scrum najprimernejša metodologija za vodenje projekta razvoja mobilne aplikacije za mikroučenje. Scrumov iterativni in inkrementalni pristop, s poudarkom na rednih povratnih informacijah in prilagodljivosti, se je izkazal za zelo učinkovitega pri obvladovanju kompleksnosti in hitrih sprememb, do katerih prihaja med razvojem mobilne aplikacije.
Ključne besede: mikroučenje, projektno vodenje, projektni management
Objavljeno v DKUM: 05.04.2024; Ogledov: 103; Prenosov: 2
.pdf Celotno besedilo (2,10 MB)

5.
Vpliv avtentičnega vodenja na zadovoljstvo zaposlenih v družinskem podjetju god s. z. r.
Stanko Zdravković, 2024, diplomsko delo

Opis: Vodenje kot del vodstvene funkcije danes dobiva vse večji pomen. Način, kako vodja vodi organizacijo, je temelj njenega uspeha. Vodja ima avtoriteto, ki mora biti usmerjena v doseganje organizacijskih ciljev, pri čemer mora biti način vodenja prilagojen stopnji zavzetosti in sposobnosti njegovih sodelavcev ter situaciji, v kateri se nahaja celoten tim. Ko je vodja odprt do svojih sodelavcev in jim daje možnost, da se izrazijo, ustvarja okolje, v katerem bodo sodelavci motivirani, da s svojim delom prispevajo k reševanju problemov in doseganju organizacijskih ciljev. Uspešni vodje si prizadevajo biti avtentični, saj so tako prepoznavni in njihova dejanja edinstvena. Avtentični vodje so ljudje, ki se zavedajo sebe in svojih zmožnosti, spoštujejo mnenja, poglede in stališča drugih ljudi (o poslu in njih kot vodij), vodijo jih visoka moralna načela ter prakticirajo transparentnost v poslovanju in komunikaciji z drugimi zaposlenimi. Namen raziskave je raziskati in analizirati vpliv avtentičnega stila vodenja na povečanje zadovoljstva zaposlenih v družinskem podjetju v Republiki Srbiji. Zato je pomembno analizirati vodenje, zadovoljstvo zaposlenih na delovnem mestu in kako kadrovske službe prispevajo k večjemu zadovoljstvu v družinskem podjetju.
Ključne besede: avtentično vodenje, zadovoljstvo na delovnem mestu, družinsko podjetje
Objavljeno v DKUM: 05.04.2024; Ogledov: 54; Prenosov: 7
.pdf Celotno besedilo (1,26 MB)

6.
Zadovoljstvo policistov, ki opravljajo naloge varovanja Schengenske meje z managementom in odnosi
Andrej Mikola, 2007, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: policija, policisti, državna meja, schengenski sporazum, zadovoljstvo pri delu, management, vodenje
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 99; Prenosov: 3
.pdf Celotno besedilo (823,78 KB)

7.
Policijski vodja v sistemu vodenja slovenske policije
Mitja Perko, Jože Mencin, Vinko Gorenak, 2006, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci

Ključne besede: policija, organiziranost, vodje, vodenje, management
Objavljeno v DKUM: 29.03.2024; Ogledov: 57; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (458,57 KB)

8.
9.
Povezave med vodstvom in dimenzijami varnostne klime v izbrani zdravstveni organizaciji
Tina Ojsteršek, 2024, magistrsko delo

Opis: Uvod: Nobena organizacija ni tako dinamična kot zdravstvena organizacija, ki je varnostno kritična organizacija, za katero je značilno, da je to organizacija z velikim potencialom za stres, nesreče in poškodbe. Ustvarjanje varnega delovnega okolja vpliva na pripravljenost zaposlenih, da upoštevajo varne prakse, in lahko izboljša njihovo pozitivno dojemanje varnosti svojega delovnega okolja. Varnostna klima je večdimenzionalni in večnivojski pojav: zaznave o številnih vidikih delovnega okolja se lahko delijo med ekipami, organizacijami in drugimi kolektivi. Metode: V empiričnem delu smo uporabili kvantitativno metodologijo raziskovanja. Uporabljena je bila metoda anketiranja. Podatke smo pridobili z anketnim vprašalnikom, ki smo ga razdelili med izvajalce zdravstvene nege v izbrani zdravstveni organizaciji. Vrnjene in izpolnjene vprašalnike smo nato analizirali in obdelali z uporabo računalniških programov Microsoft Excel in IBM SPSS 22.0. Rezultati: Glede na podatke ugotavljamo, da imajo v obravnavanem zdravstvenem domu pozitivno varnostno klimo. Ugotovili smo močno povezanost vodenja z varnostno klimo. Vodenje je povezano s tremi od štirih dejavnikov varnostne klime, in sicer z delovnimi pogoji, zadovoljstvom pri delu in timsko klimo, ni pa povezano s prepoznavanjem stresa. Razprava in zaključek: Vodstvo na področju varnosti lahko dejansko pozitivno vpliva na varnostno klimo in glede na rezultate drugih raziskav tudi na varnostno učinkovitost.
Ključne besede: varnost, zdravstvena organizacija, vodenje, varnostna klima
Objavljeno v DKUM: 26.03.2024; Ogledov: 74; Prenosov: 13
.pdf Celotno besedilo (1,14 MB)

10.
Izzivi in spremembe pri vodenju sodobne policijske organizacije
Milan Pagon, Branko Lobnikar, John Pavett, 2006, objavljeni znanstveni prispevek na konferenci (vabljeno predavanje)

Ključne besede: policija, vodenje, management, upravljanje sprememb
Objavljeno v DKUM: 21.03.2024; Ogledov: 74; Prenosov: 1
.pdf Celotno besedilo (302,44 KB)

Iskanje izvedeno v 1.4 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici