| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 8 / 8
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Vpliv filmske in televizijske industrije na lepotne standarde
Mojca Kupčič, 2023, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo proučuje problematiko lepotnih standardov in vlogo žensk v filmski ter televizijski industriji. S pomočjo analize vsebin po Fiskeju smo ugotovili, da se industriji soočata s problemom pri prikazovanju ženskih likov, kjer so poudarjeni škodljivi lepotni standardi, predvsem vitkost. Izvedena anketa je potrdila vpliv filmov in televizijskih serij na oblikovanje lepotnih standardov ter nakazala, da lahko to vpliva tudi na samopodobo žensk. Večino anketirank skrbi, da se bodo zredile. Prihaja do posledic, kot je razmišljanje o dietah in lepotnih operacijah. V filmski in televizijski industriji je nujna večja raznolikost ženskih likov, predvsem vključevanje različnih telesnih tipov.
Ključne besede: Televizijska industrija, film, lepotni standardi, vpliv na ženske, vitkost
Objavljeno v DKUM: 03.11.2023; Ogledov: 326; Prenosov: 27
.pdf Celotno besedilo (3,03 MB)

2.
Uvedba vitkosti v proces inoviranja : magistrsko delo
Mihael Ogrinc, 2019, magistrsko delo

Opis: Magistrsko delo v teoretičnem delu predstavlja koncept in pristope vitkosti v procesu inoviranja v podjetjih. Ker je inoviranje ključni dejavnik pri zagotavljanju konkurenčne prednosti večine podjetij, kar delo na koncu tudi potrjuje, se njegovo teoretično jedro osredotoča na koncept vitkega inoviranja, ki pa se večinoma odvija v obliki projektov. Delo tako v teoretičnem delu opisuje izgube, potencial in agilnost. Poudarek pa daje menedžmentu projektov, menedžmentu portfelja in vlogam podpornih funkcij. Teoretične koncepte in pravila spremljajo še praktični primeri. V zadnjem delu analiziramo intervju, opravljen s podjetjem in ugotavljamo prednosti, ki bi jih podjetje pridobilo z implementacijo vitkosti v proces inoviranja.
Ključne besede: inoviranje, vitkost, nenehne izboljšave, menedžment
Objavljeno v DKUM: 08.07.2019; Ogledov: 1222; Prenosov: 130
.pdf Celotno besedilo (1,87 MB)

3.
POKLICNA ETIKA: MANIPULACIJA Z ZUNANJIM VIDEZOM ŽENSK V MNOŽIČNIH MEDIJIH
Sara Klinar, 2015, diplomsko delo

Opis: Diplomska naloga se nanaša na področje poklicne etike, natančneje na manipulacijo z zunanjim videzom žensk v množičnih medijih. Opredeljuje pojem manipulacije s fotografijami in raziskuje problematiko vpliva manipuliranih fotografij na dekleta, ki medije spremljajo. S poudarkom na pojavu manipuliranih fotografij v oglaševanju navaja primere pretirane manipulacije in raziskave, ki potrjujejo povezavo med manipuliranimi fotografijami ter samopodobo mladih deklet. Prav tako razišče ukrepe, ki so bili v povezavi s problematiko že sprejeti ali vsaj predlagani.
Ključne besede: manipulacija, mediji, lepotni ideal, vitkost, etika
Objavljeno v DKUM: 10.11.2015; Ogledov: 2093; Prenosov: 188
.pdf Celotno besedilo (1,29 MB)

4.
Vitkost v administrativnem procesu internega poštnega sistema med poslovalnicami podjetja Intereuropa d.d.
Anja Kliček, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Pisno delo se deli na dva večja sklopa. Prvi sklop zajema teoretično osnovo, drug sklop pa zajema praktični vidik. V prvem poglavju smo predstavili vitkost v logistiki, njeno zgodovino in managerska orodja za podporo vitkosti. Osredotočili smo se predvsem na administrativne procese in vanje poskušali vključiti vitkost. Predstavili smo kakšne izgube obstajajo v upravnem poslovanju in jih primerjali z izgubami v proizvodnji. Dotaknili smo se ravnanja z dokumenti. Opisali smo pet glavnih lastnosti pisarniškega poslovanja oziroma ravnanja z dokumenti. Poglavje smo zaključili s predstavitvijo pomena in vrste embalaže, ki je primerna oziroma se uporablja pri transportu pošiljk. V drugem poglavju smo najprej predstavili podjetje Intereuropa, d. d., in opisali celoten proces prenosa interne pošte. Analizirali smo logistično stanje prenosa interne pošte. Temu je sledila kritična analiza celotnega procesa s posebno osredotočenostjo na vrsto embalaže, ki je namenjena internemu prenosu dokumentacije. Dnevno količino embalaže (v našem primeru kuverte formata A4) smo prikazali v tabelah za obdobje štirih mesecev. V naslednjem poglavju smo predlagali prenovo procesa in rešitve, ki smo jih podprli iz strani finančnega vidika.
Ključne besede: Vitkost, logistika, administracija, interna pošta, embalaža.
Objavljeno v DKUM: 06.10.2015; Ogledov: 1029; Prenosov: 165
.pdf Celotno besedilo (1,61 MB)

5.
6.
UČINKOVITO UPRAVLJANJE DISTRIBUCIJSKE DOBAVNE VERIGE V PODJETJU VIESSMANN
Valerija Friš, 2014, magistrsko delo

Opis: V magistrskem delu z znanstveno uveljavljenimi metodami dela obravnavamo pomen sodelovanja partnerjev v oskrbovalni verigi. Sodelovanje partnerjev v oskrbovalnih verigah je nujno potrebno za zagotavljaje konkurenčnosti in učinkovitost oskrbovalnih verig. V magistrskem delu smo na primeru dobre prakse partnerjev v oskrbovalni verigi dokazali, da so podjetja v Sloveniji, kljub manj prijaznemu poslovnemu okolju, zmožna izpolniti pogoje in visoke standarde, ki jih sodobna mednarodna podjetja zahtevajo. V delu ugotavljamo, da v boju za tržne deleže med seboj ne tekmujejo več podjetja oz. njihovi proizvodi, temveč zmagujejo njihove dobavne verige. V uspešnih podjetjih je že uveljavljen način razmišljanja o partnerskem povezovanju med podjetji po načelu »dobim – dobi«. Partnerjem zagotavlja stalen in skupen interes v razvoju, v iskanju sinergij, neprestanem izboljševanju poslovnih procesov in posledično zniževanju stroškov. Kupcem pa zagotavlja kakovost, dobavo ob pravem času, na pravem mestu in ob primerni ceni.
Ključne besede: dobavne verige, učinkovitost, konkurenčnost, vitkost, stalne izboljšave
Objavljeno v DKUM: 09.03.2015; Ogledov: 1881; Prenosov: 124
.pdf Celotno besedilo (15,40 MB)

7.
Vloga vizualizacije v procesu nenehnih izboljšav
Sabina Timpran, 2014, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava možnost uvajanja orodja vitkosti (vizualizacije) v proizvodni obrat Steklarne Hrastnik in se poglobljeno ukvarja z vitko proizvodnjo. Opisani so glavni elementi sistema vitke proizvodnje in nekateri pristopi k uvajanju vitkosti v podjetja. V osrednjem delu diplomske naloge so podrobneje opisane metode in orodja, ki so bila uvedena v podjetju. Nekatera izmed njih so že bila uvedena, druga bodo uvedena v prihodnosti. Določena orodja so se izkazala kot uspešna in učinkovita pri vzpostavljanju vidne tovarne. Namen naloge je bil prikazati orodja vizualizacije in njihove uvedbe v podjetje. Vidna tovarna je prijaznejša uporabnikom in varnejša. Z uporabo vizualnih orodij se izognemo nepotrebni izgubi časa in posredujemo informacije, kadar koli in kjer koli je to potrebno.
Ključne besede: vitka proizvodnja, Toyotin proizvodni sistem (TPS), stalne izboljšave, izgube v procesih, vitkost v procesni industriji, vidna tovarna, vizualizacija
Objavljeno v DKUM: 15.10.2014; Ogledov: 1545; Prenosov: 288
.pdf Celotno besedilo (2,86 MB)

8.
Vitkost in njen vpliv na logistiko v proizvodnji
Miran Sečki, 2011, magistrsko delo

Opis: Vitkost je beseda, ki se danes uporablja tako v podjetniškem sektorju kot tudi v nagovorih raznih managerjev ter celo politikov. Skozi zgodovino je bistvo vitkosti ohranjalo svoj prvotni namen, toda z leti so se spreminjale metode in tehnike, ki so pomagale ohranjati ter razvijati podjetniško dejavnost naprej v želeni smeri. Z vitko proizvodnjo, vitko logistiko v proizvodnji, uporabo vitkega razmišljanja smo danes priča pravilnemu pristopu do uspešnega podjetja. V mnogih državah sveta se pomen vitkosti uporablja že mnogo let, v Sloveniji pa nekako ne najdemo veliko konkretnih rezultatov vitkega razmišljanja in uporabe le-tega v gospodarstvu ali v javnem sektorju. V magistrskem delu dokazujemo pomen vitkosti v proizvodnih podjetjih, hkrati pa nakazujemo, kje ima Slovenija še rezerve na področju učinkovitosti s pomočjo vitkosti.
Ključne besede: vitkost, vitka proizvodnja, vitka logistika, vitko razmišljanje
Objavljeno v DKUM: 16.04.2012; Ogledov: 3750; Prenosov: 866
.pdf Celotno besedilo (2,17 MB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici