| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 20
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
Računalniški vid v sistemih varovanja : diplomsko delo
Borut Goli, 2010, diplomsko delo

Ključne besede: tehnično varovanje, računalniški vid, video nadzor, cestni promet, varnost, diplomske naloge
Objavljeno: 10.08.2010; Ogledov: 1686; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (1,65 MB)

3.
4.
UPORABA DIGITALNEGA FOTOAPARATA PRI MULTIMODALNEM NADZORU OKOLJA
Gašper Sedej, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu opisujemo sistem, ki smo ga razvili za multimodalni oddaljeni nadzor okolja. Sistem je sestavljen iz več komponent, med katerimi ima ključno vlogo digitalni fotoaparat. Ta je uporabljen za zajemanje žive slike in hkrati tudi fotografij z visoko ločljivostjo. Fotoaparat nadzira računalniški strežnik, ki poganja programsko opremo gPhoto. Video zajemamo preko fotoaparatovega analognega priključka in slikovnega pretvornika, ki pretvori analogni video signal v digitalnega. Strežnik nato pošlje stisnjeni video odjemalcu, na zahtevo uporabnika pa sproži fotoaparat in pošlje še visokoločljivostno fotografijo. Preklop med obema načinoma opravi posebno vezje, ki smo ga razvili za USB-priključek na fotoaparatu. Prenos videa in slik med strežnikom in odjemalcem poteka po medmrežju.
Ključne besede: digitalni fotoaparati, zajemanje videa, stiskanje videa, oddaljeni nadzor fotoaparata, prenos slik in video tokov
Objavljeno: 19.07.2011; Ogledov: 2022; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (2,52 MB)

5.
DALJINSKI VIDEO NADZOR IN DALJINSKI NADZOR OGREVANJA
Klemen Črep, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Diplomsko delo govori o daljinskem nadzoru ogrevanja in daljinskem video nadzoru. Sistema sem najprej želel obravnavati kot skupen sistem, a sem kmalu ugotovil, da to sodi v temo inteligentne hiše, zato sem sistema obravnaval ločeno. Sistem za daljinski video nadzor nam omogoča upravljanje z video nadzornim sistemom od kjerkoli po svetu. Sistem lahko upravljamo oziroma nadzorujemo preko spletnega vmesnika, ali pa kar preko mobilnega telefona. Sistem za daljinski nadzor ogrevanja pa nam omogoča zgolj nadzor in upravljanje ogrevanja preko spletnega vmesnika. Omogoča nam tudi nastavitev različnih parametrov, kot so želena temperatura, temperatura dvižnega voda… V delu so predstavljeni cilji naloge, raziskava sistemov, opis posameznih gradnikov sistemov, razlogi za izbiro posameznih gradnikov in njihova vloga v sistemu, na koncu pa je predstavljena še rešitev problema na modelnem objektu.
Ključne besede: daljinski nadzor, video nadzor, nadzor ogrevanja, sistem
Objavljeno: 16.09.2011; Ogledov: 2169; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (5,44 MB)

6.
VARSTVO OSEBNIH PODATKOV NA DELOVNEM MESTU
Suzana Dražnik, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi je obdelano eno od področij delavčeve zasebnosti in sicer varstvo osebnih podatkov. V uvodnem delu je prikazana umestitev pravice do varstva osebnih podatkov v širši sistem pravice do zasebnosti ter pojasnjeni nekateri osnovni pojmi obravnavanega področja, kot so osebnostne pravice, zasebnost, pravica do zasebnosti, informacijska zasebnost, varstvo osebnih podatkov. Namen tega pisanja je celovito predstaviti ureditev varstva osebnih podatkov delavca tako na mednarodni kot na nacionalni ravni. Cilj razmišljanja je ugotoviti, ali je slovenska ureditev omenjenega področja ustrezna. Poudarek je na pravicah in dolžnostih delodajalca kot upravljavca osebnih podatkov ter na varstvu osebnih podatkov delavcev pri obdelovanju njihovih podatkov, ki izhaja iz zakonodaje. V nadaljevanju naloge je obravnavanje različnih tehnoloških sredstev nadzora in s tem pridobivanja osebnih podatkov, katerih uporaba narašča. V okviru tega je obravnavano področje video nadzora, biometrije ter pametnih kartic. V diplomski nalogi so nadalje navedeni zahtevki s katerimi razpolaga posameznik oziroma delavec v zvezi z varstvom osebnih podatkov. Predstavljen je tudi nadzor nad spoštovanjem določb, ki urejajo varstvo osebnih podatkov na delovnem mestu. Na koncu diplomskega dela sledi še kratek prikaz ureditve varovanja zasebnosti in osebnih podatkov v Združenih državah Amerike, Kanadi in Zvezni republiki Nemčiji. V zaključku se ugotavlja, da je nacionalna zakonodajna ureditev problematike varstva osebnih podatkov ustrezno usklajena z zavezujočo mednarodno ureditvijo, sodobna in napredna ter ustrezno ščiti pravice delavca. Vendar pa področje osebnih podatkov kot tudi širše zasebnosti v delovnem pravu ni urejeno sistematično, ampak s področno zakonodajo, zato lahko prihaja do kolizije med zakoni in posledično do pravnih praznin. Smotrno bi bilo sprejeti poseben zakon, ki bi samostojno urejal zasebnost na delovnem mestu.
Ključne besede: delovno razmerje, zasebnost, osebni podatek, mednarodni dokumenti, zakonsko urejanje v Sloveniji, upravljavec osebnih podatkov, obdelava osebnih podatkov, evidenca osebnih podatkov, varstvo osebnih podatkov, video nadzor, biometrija, pametne kartice, nadzorni organ.
Objavljeno: 27.10.2011; Ogledov: 4218; Prenosov: 530
.pdf Celotno besedilo (479,68 KB)

7.
VIDEO SISTEMI ZA NADZOR PROMETA V AVTOCESTNIH PREDORIH
Simon Vrbnjak, 2011, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo opisali načrtovanje in izvedbo video sistemov za nadzor prometa v avtocestnih predorih. V prvem delu so opisani primeri video sistemov v tujini in nekaj študij ter raziskav. V drugem delu smo predstavili prenovo in nadgradnjo video sistemov v predorih Pletovarje in Golo rebro. Opisana je tudi novogradnja predora in pokritega vkopa Cenkova. Glavni cilj je zagotoviti varen pretok prometa skozi predore, kot to zahteva zakonodaja Republike Slovenije.
Ključne besede: predor, video nadzor prometa, avtomatska detekcija prometa, nadzorno-krmilni sistem, računalniški vid.
Objavljeno: 30.09.2011; Ogledov: 2199; Prenosov: 231
.pdf Celotno besedilo (5,43 MB)

8.
Videonadzor na javnih mestih : diplomsko delo
Emil Osmič, 2011, diplomsko delo

Opis:
Ključne besede: varnost, varovanje, video nadzor, nadzorni sistemi, človekove pravice, pravica do zasebnosti, diplomske naloge
Objavljeno: 12.12.2011; Ogledov: 2435; Prenosov: 362
.pdf Celotno besedilo (684,65 KB)

9.
10.
Tehnično varovanje trgovin : diplomsko delo
Jožica Dominič, 2012, diplomsko delo

Opis: Danes je zelo pomembno, da premoženje varujemo s primernimi sistemi za varovanje trgovin. Kako najbolje poskrbeti za varnost v naših trgovinah, je vprašanje, ki si ga moramo postaviti, če želimo učinkovito zaščititi svoje premoženje. V prodaji so različne vrste varnostnih sistemov, ki so dostopni tako malim kot velikim trgovcem. Med storilci kaznivih dejanj je tudi precej zaposlenih v trgovinah, ki sami ali s pomočjo drugih škodijo lastnikom ali uporabnikom trgovin. Z varnostnimi sistemi lahko nadzorujemo zaposlene in stranke. Odločiti se moramo za obseg in varnostno stopnjo varovanja, saj le tako zagotovimo celovito varovanje in njegovo učinkovitost. Ta investicija nam zagotavlja zanesljiv obstoj in prihodnost trgovskih objektov. Število kriminalnih dejanj se po svetu povečuje, zato je to problem celega sveta, ki množično išče načine za preprečevanje in omejevanje škod. Razraščanje kriminala v zadnjih letih je privedlo do izboljšanja varnostnih sistemov v trgovinah. Nadzor in varovanje trgovin ima pravno podlago v zakonih in pravilnikih, ki podrobneje določajo posamezna področja. Varovanja trgovin si ne moremo več predstavljati brez varnostnih sistemov, ki zaznajo vlomilce, javijo požar in ga tudi avtomatsko pogasijo, javijo puščanje plina in puščanje vode, onemogočajo vstop strankam v območje zaposlenih-pristopna kontrola in video-nadzor, ki nam pokaže način kraj, ki jih pri rednem delu nismo uspeli zaznati s prostim očesom. Ukrepanje ob alarmnih signalih mora biti profesionalno v trgovini ali izven delovnega časa iz varnostno-nadzornega centra varnostnega podjetja, ki v trgovino ob alarmu usmeri intervencijsko skupino varnostnikov.
Ključne besede: varovanje, tehnično varovanje, video nadzor, alarmni sistemi, trgovine, diplomske naloge
Objavljeno: 15.05.2012; Ogledov: 2432; Prenosov: 683
.pdf Celotno besedilo (518,29 KB)

Iskanje izvedeno v 0.15 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici