| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 2 / 2
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kompenzacija tlakov v pečniškem prostoru
Martin Hajsinger, 2018, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi sem reševal problem v pečniškem prostoru pri parnih aparatih BIO Gorenje, višjega cenovnega razreda. Pri tej seriji aparatov prihaja do problema vibriranja vrat pečice zaradi naraslih tlakov v pečniškem prostoru. Pri odpiranju vrat pečice se zrak v pečniškem prostoru hitro ohladi in ko vrata zapremo, se zrak prične hitro zopet segrevati, kar povzroči ekspanzijo zraka v pečniškem prostoru in posledično odpiranje vrat pečice. V diplomski nalogi sem predstavil potek reševanja problema s konstrukcijskimi rešitvami ter analitični pristop k problemu.
Keywords: BIO Gorenje, pečniški prostor, vibriranje, pečica
Published: 18.09.2018; Views: 441; Downloads: 11
.pdf Full text (2,34 MB)

2.
Vpliv dveh metod za sproščanje zaostalih napetosti na varjencu za transport tekoče žlindre
Marta Pliberšek, 2014, master's thesis

Abstract: V magistrskem delu smo obravnavali vpliv dveh metod za sproščanje zaostalih napetosti na varjencu za transport tekoče žlindre.
Keywords: zaostale napetosti, metoda vrtanja izvrtine, magnetna metoda, varjenje, vibriranje, napetostno žarjenje, deformacije
Published: 11.07.2014; Views: 1109; Downloads: 264
.pdf Full text (5,89 MB)

Search done in 0.05 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica