| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 20
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
2.
3.
4.
5.
6.
Stabilizacija nihala : diplomsko delo visokošolskega študija
Jasna Korošec, 1996, undergraduate thesis

Keywords: inverzno nihalo, regulator stanj, trenje, lepenje, verifikacija vodenja
Published: 26.07.2007; Views: 1790; Downloads: 0

7.
8.
TESTIRANJE FUNKCIONALNOSTI IN ZMOGLJIVOSTI INFORMACIJSKIH SISTEMOV
Tomaž Korelič, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo predstavili pristope testiranja programske opreme. Bolj podrobno smo opisali testiranje funkcionalnosti in testiranje zmogljivosti informacijskih sistemov. Predstavili smo funkcionalnosti izbranih orodij za omenjene tipe testiranja in opisali kaj omogočajo. Z uporabo opisanih orodij, smo na spletni aplikaciji preverili kako se orodja obnesejo v praksi in opisali težave na katere smo naleteli, ter na podlagi izkušenj in dobrih praks podali predloge za izboljšanje procesa testiranja.
Keywords: testiranje, razvoj informacijskih sistemov, zmogljivost, verifikacija, validacija
Published: 08.07.2009; Views: 1921; Downloads: 261 
(2 votes)
.pdf Full text (1,74 MB)

9.
VALIDACIJA TESTNEGA ORODJA SOAPUI IN NJEGOVA UPORABA PRI TESTIRANJU TELEKOMUNIKACIJSKE OPREME
Beno Žurman, 2010, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje uporabo testnega orodja SoapUI na produktih podjetja Iskratel d.o.o., ki za svoje delovanje uporabljajo protokol SOAP. Cilj naloge je bil ugotoviti, ali je orodje SoapUI bolj uporabno za testranje SOAP vmesnikov, kot orodja, ki so bila v podjetju v uporabi do sedaj. Dodobra se je bilo potrebno seznaniti s testnim orodjem. Raziskati in ugotoviti je bilo potrebno kako na najenostavnejši način orodje SoapUI predstaviti testerjem in verifikatorjem, ki se z njim še niso srečali. Da bi lahko vsak čim hitreje začel uporabljati program je bilo potrebno napisati obširno in pregledno dokumentacijo in navodila za uporabo programa. Na koncu je bilo izvedeno še enodnevno izobraževanje iz uporabe progragama SoapUI na sedežu podjetja Iskratel d.o.o. v Kranju.
Keywords: validacija, verifikacija, SOAP, funkcijsno testiranje, performančno testiranje, upravljanje omrežij, testna metodologija
Published: 29.03.2010; Views: 1903; Downloads: 144
.pdf Full text (7,23 MB)

10.
PROMETNO TESTIRANJE ASINHRONSKEGA SPLETNEGA VMESNIKA V TELEKOMUNIKACIJSKIH STORITVAH
Matej Vahtar, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomska naloga opisuje reševanje problema prometnega testiranja spletnega portala »WebCommunicator«, produkta podjetja Iskratel d.o.o., ki za svoje delovanje uporablja protokol HTTP/S in asinhrono komunikacijo s tehnologijami Comet. Cilj naloge je bil prometno testirati spletni portal in ugotoviti, ali dosega zahtevane zmogljivosti. Glavni izziv pri nalogi je bil, kako sestaviti okolje za samodejno prometno testiranje, ki bi podpiralo tudi asinhron način komunikacije odjemalec – strežnik. Potrebno je bilo podrobno analizirati delovanje portala »Web Communicator« in zasnovati ustrezno testno okolje, pri čemer je bila ključna izbira testnega orodja, s katerim bi bilo možno opraviti testiranje ter analizirati vse aspekte delovanja portala. Orodje Qtest, ki podpira vse potrebne tehnologije in protokole, potrebne za izvedbo želenih testov, in testno okolje sta se izkazala kot zelo učinkovita tudi pri testiranju spletnega portala z asinhrono komunikacijo odjemalec/strežnik, saj sta omogočila testiranje v enakih okoliščinah, kot se pojavljajo v produkcijskih postavitvah. Zato je bilo možno odkriti vse napake, ki bi se sicer pojavile med produkcijskim obratovanjem.
Keywords: validacija, verifikacija, WebCommunicator, Qtest, funkcijsko testiranje, performančno testiranje, upravljanje omrežij, testna metodologija
Published: 28.09.2011; Views: 1497; Downloads: 68
.pdf Full text (2,36 MB)

Search done in 0.12 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica