| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 7 / 7
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
Kriminaliteta na območju Policijske postaje Šentilj
Matjaž Trunk, 2020, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu smo obravnavali kriminaliteto na območju PP Šentilj. Kot osrednjo temo smo predstavili statistične podatke gibanja kriminalitete na PP, uspešnost preiskovanja s strani policije ter njihovo sodelovanje z lokalno skupnostjo. Upoštevani so bili statistični podatki policije za šestletno obdobje (2013 do 2018). Analizirali smo statistične podatke za posamezna leta, ki smo jih nato primerjali med seboj, s podatki drugih primerljivih PP in podatki za celotno Slovenijo, pri čemer smo ugotovili, da so glede na statistične podatke varnostne razmere na območju PP Šentilj ugodne in da je stopnja varnosti na visoki ravni. Policija je brez sodelovanja in pomoči lokalne skupnosti manj uspešna pri reševanju problemov zatiranja kriminalitete in opravljanja drugih nalog na področju varnosti, zaradi česar se usmerja v skupnost usmerjeno policijsko delo. Policisti PP Šentilj zaradi kadrovskega primanjkljaja v zadnjih letih ne morejo do potankosti slediti usmeritvam v skupnost umerjenega dela. PP Šentilj kljub temu uspešno sledi svojemu poslanstvu po zagotavljanju čim večje stopnje varnosti z nenehnim prilagajanjem na varnostne izzive, saj so s svojim delom pomembno pripomogli k ugodnim varnostnim razmeram na območju PP Šentilj. Zavedati se moramo, da je v našem življenjskem in delovnem okolju veliko odklonskih dejavnikov in pojavov, ki zmanjšujejo občutek varnosti. Največjo grožnjo varnosti predstavlja prav kriminaliteta, ki ves čas predstavlja izzive, kako se z njo spopadati. Vrsto nalog za zagotovitev te dobrine v prvi vrsti opravlja policija, ki je za to tudi poklicana. Poleg nje pa morajo svoj delež za zagotavljanje varnosti prispevati tudi vsak posameznik, lokalna skupnost in druge institucije. Varnost je za človeka zelo pomembna vrednota. Vsak posameznik stremi k temu, da doživlja občutek varnosti in se počuti varno. Gre za potrebo, ki jo posameznik želi zadovoljiti, po drugi strani pa tudi za javno dobrino, do katere ima po Ustavi Republike Slovenije pravico vsakdo. Varnost je vrednota, ki je in mora biti v družbi cenjena in spoštovana.
Keywords: diplomske naloge, kriminaliteta, kaznivo dejanje, varnost, lokalna skupnost, policijska dejavnost, v skupnost usmerjeno policijsko delo
Published: 20.02.2020; Views: 343; Downloads: 94
.pdf Full text (1,23 MB)

2.
V skupnost usmerjeno policijsko delo - izziv za slovensko policijo
Gorazd Meško, 2001, original scientific article

Abstract: V skupnost usmerjeno policijsko delo - izziv za slovensko policijo
Keywords: raziskave, Slovenija, v skupnost usmerjeno policijsko delo, policija
Published: 10.07.2015; Views: 1049; Downloads: 75
URL Link to full text

3.
Predstavitev v skupnost usmerjenega policijskega dela v svetu in v Sloveniji
Anže Kogovšek, 2009, published professional conference contribution

Abstract: Namen prispevka je povzeti in predstaviti diplomsko nalogo z naslovom ''Predstavitev v skupnost usmerjenega policijskega dela v svetu in v Sloveniji''. S prispevkom želim seznaniti in predstaviti v skupnost usmerjeno policijsko delo, njegov koncept, težave pri definiranju, njegovo zgodovino, ki je sestavljena iz treh generacij (generacija novosti, generacija razpršitve in generacija institucionalnosti), ki si časovno sledijo.
Keywords: policija, policijsko delo, v skupnost usmerjeno policijsko delo
Published: 04.06.2012; Views: 1192; Downloads: 132
.pdf Full text (127,09 KB)
This document has many files! More...

4.
5.
6.
7.
Search done in 0.17 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica