| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 5 / 5
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
GRADBENE POGODBE PO FIDIC IN NEPOSREDNA PRIPRAVA NA GRADNJO
Srdjan Brković, 2009, undergraduate thesis

Abstract: V diplomski nalogi smo zajeli celoten proces administrativnih priprav graditve objekta do faze pričetka izvajanja del. Nalogo smo razdelili na dva dela. V prvi del smo vključili teoretična izhodišča, kjer smo se osredotočili na splošne pojme pravnih virov, opis bistvenih sestavin splošnih pogojev FIDIC, njihovo uporabnost in razvoj skozi zgodovino. V nadaljevanju smo predstavili neposredno pripravo na gradnjo, vključili smo postopek izvedbe razpisa za oddajo del, pripravo ponudbe in hkrati prikazali vsebino načrta za organizacijo ureditve gradbišča. V drugem delu diplomske naloge smo se osredotočili na empirični del, ki zajema konkreten primer postopka dviga razpisne dokumentacije in oddaje ponudbe podjetja NIVO, gradnje in ekologija, d. d., Celje, gradbene pogodbe po splošnih pogojih FIDIC (Rumena knjiga) ter organizacije ureditve gradbišča za projekt RCERO Celje.
Keywords: gradnja, gradbene pogodbe, FIDIC, izvajalec, naročnik, ureditev gradbišča
Published: 15.12.2009; Views: 6159; Downloads: 1072
URL Link to full text

4.
ORGANIZACIJA UREDITVE GRADBIŠČA IN PRIMER IZKAZA POSLOVNEGA IZIDA ZA GRADNJO VARSTVENO DELOVNEGA CENTRA INCE MENGEŠ
Jasmina Kevrić, 2011, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema načrt organizacije ureditve gradbišča s primerom izkaza poslovnega izida. V začetku je zajet splošni opis objekta, v katerega so vključeni podatki o lokaciji, funkcionalni zasnovi in tehničnih značilnosti predvidene gradnje. V nadaljevanju sledi proučitev dokumentacije oziroma pogojev gradnje in na osnovi tega je narejeno tudi tehnično poročilo. V ekonomskem delu diplomskega dela imamo primer izkaza poslovnega izida za dve obdobji v času gradnje.
Keywords: gradbeništvo, organizacija gradbišča, ureditev gradbišča, izkaz poslovnega izida, varstveno delovni center
Published: 29.09.2011; Views: 2192; Downloads: 263
.pdf Full text (2,76 MB)

5.
Organizacija gradbišča s tehničnim poročilom za infrastrukturno ureditev Zatona v Krškem
Alenka Pirc, 2014, diploma project paper

Abstract: Projektna naloga obravnava infrastrukturno ureditev Zatona, ki je del projekta Infrastrukturna ureditev na akumulacijskem bazenu HE Krško na območju Zatona v Krškem. V prvem delu je predstavljen projekt, lokacija, obstoječe stanje in opis objekta. V nadaljevanju so preučene dokumentacije o lokaciji objekta, gradbena pogodba, gradbeno dovoljenje, projektna dokumentacija, soglasja, razpoložljiva delovna sredstva in delovna sila ter organizacijske možnosti na lokaciji gradbišča. Bistveni del projektne naloge je tehnično poročilo organizacije ureditve gradbišča, v katerem je opisano gradbišče v različnih fazah gradnje, začasna komunalna ureditev gradbišča, zaščita gradbišča in ostale organizacijske rešitve za proces gradnje. Projektna naloga se zaključi s celovito shemo organizacije gradbišča.
Keywords: gradbeništvo, organizacija gradbišča, infrastrukturna ureditev, tehnično poročilo
Published: 10.09.2014; Views: 1296; Downloads: 165
.pdf Full text (3,29 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica