| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Preverjanje konstrukcijskih značilnosti izdelka s trikoordinatno merilno tehniko
Nejc Švarc, 2019, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja preverjanje skladnosti konstrukcijskih značilnosti in izdelavo ter analizo merilne tehnike s 3-koordinatno merilno roko končnega izdelka v podjetju Stroj d. o. o. iz Radelj ob Dravi. Ker so naročniki ter končni potrošniki izdelka vedno bolj zahtevni in hočejo boljšo kakovost, je potrebno izdelke izdelati v skladu z zelo zahtevnimi merili. Proces merjenja izdelka in primerjava dobljenih vrednosti se začne, ko izdelek zapusti proizvodno linijo in se konča, ko potrdimo ujemanje izdelka s konstrukcijskimi zahtevami naročnika. V diplomski nalogi so prikazane vse konstrukcijske zahteve izdelka, katere se mora pri izdelavi upoštevati in nato pri merjenju tudi potrditi njihovo ujemanje.
Ključne besede: 3-koordinatno merjenje, ugotavljanje skladnosti, geometrijska specifikacija izdelka, nadzor procesa
Objavljeno: 07.03.2019; Ogledov: 598; Prenosov: 64
.pdf Celotno besedilo (7,71 MB)

2.
Vrednotenje geometrijskih značilnosti nosilca motorja s pomočjo trikoordinatne merilne tehnike
Anže Štukl, 2017, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu je predstavljeno merjenje geometrijskih značilnosti na nosilcu motorja, ki se uporablja v manjših gospodinjskih aparatih. Na izdelku sem izbral določene geometrijske značilnosti, ki sem jih nato ovrednotil z uporabo dveh trikoordinatnih merilnih metod. V podjetju BSH Hišni aparati d. o. o. Nazarje se je za opravljanje meritev uporabil CT-stroj, v Laboratoriju za tehnološke meritve na Fakulteti za strojništvo v Mariboru pa tipalna koordinatna merilna naprava. Opisana je teorija trikoordinatne merilne tehnike, postopek opravljanja meritev ter primerjava izmerjenih rezultatov obeh metod.
Ključne besede: dimenzijske veličine in tolerance, nadzor proizvoda, trikoordinatna merilna tehnika, ugotavljanje skladnosti
Objavljeno: 13.11.2017; Ogledov: 762; Prenosov: 28
.pdf Celotno besedilo (2,29 MB)

3.
Zasnova naprave za merjenje trgalne sile ter potrditev skladnosti z evropskimi direktivami
Klemen Oprešnik, 2016, diplomsko delo

Opis: V današnjem času je od zamisli neke naprave do izdelave le-te potrebno upoštevati določene smernice, pravilnike in ostale zakonodajne dokumente. V diplomskem delu so opisani postopki od zasnove naprave za merjenje trgalne sile do pridobitve oznake CE, ki je nujna pri postavljanju nove naprave v proizvodnjo oziroma na trg. Na začetku dela je opisan postopek ugotavljanja skladnosti ter naprava za merjenje trgalne sile. V nadaljevanju so predstavljene zakonodajne zahteve in direktive, ki jih je bilo potrebno upoštevati, da ima naprava zagotovljeno ustrezno varnost in je primerna za uporabo v podjetju Gorenje Orodjarna d.o.o.
Ključne besede: Evropska direktiva, stroj za merjenje sile, oznaka CE, ugotavljanje skladnosti
Objavljeno: 02.11.2016; Ogledov: 1018; Prenosov: 94
.pdf Celotno besedilo (1,99 MB)

4.
Potrditev skladnosti stroja za magnetno preiskavo z evropskimi direktivami
Andrej Motaln, 2016, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu so predstavljene zahteve za pridobitev certifikata skladnosti stroja oz. za pridobitev oznake CE ter potrebne aktivnosti za zagotavljanje tehnične skladnosti novega stroja z zahtevami evropskih direktiv. Stroj, ki smo ga izdelali v podjetju, omogoča hitrejše in natančnejše meritve vzdolžnih ter prečnih razpok in bolj ergononomično ter varno delo. Pri sami izdelavi smo morali upoštevati vse ukrepe za varstvo pri delu in zahteve evropskih direktiv. Pri pridobitvi dokumentacije nam je pomagal IVD (Inštitut za varstvo pri delu in varstvo okolja Maribor), ki nam je tudi izdal certifikat.
Ključne besede: ugotavljanje skladnosti, evropske direktive, stroj za magnetno preiskavo, ocena tveganja.
Objavljeno: 01.09.2016; Ogledov: 635; Prenosov: 44
.pdf Celotno besedilo (1,96 MB)

Iskanje izvedeno v 0.08 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici