| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 11
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
TRANSPORTNI SPORI V PODJETJU REVOZ
Brigita Luzar, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu smo analizirali transportne spore v podjetju Revoz. Prvo poglavje je namenjeno opredelitvi področja in opisu problema, predstavitvi namenov, ciljev, osnovnih trditev, predpostavkam in omejitvam raziskave ter predvidenim metodam raziskovanja. Drugo poglavje diplomskega dela je posvečeno opredelitvi logistike in lastnostim tovora. Predstavili smo značilnosti nabavne, proizvodne, distribucijske in razbremenilne logistike, ki sestavljajo logistični sistem. Preučili smo tudi vpliv predmetov dela na organiziranje transporta, pripravo blaga na transport, zaščito tovora pred kemičnimi in drugimi procesi ter označevanje tovora. V tretjem poglavju smo preučili organiziranje prevoza tovora, značilnosti kvalitetnega prevoza in elemente, ki vplivajo na prevozni proces. Podrobneje smo analizirali prevozni proces in opredelili tudi potrebne lastnosti in znanja osebe, ki vodi logistiko v podjetju. Četrto poglavje se nanaša na pravice in obveznosti udeležencev pri transportu. Tako pošiljatelj kot transporter ali prejemnik prepeljanega blaga ima svoje pravice in obveznosti, ki izhajajo iz sklenjene pogodbe. Opredelili smo ovire pri prevozu in predaji blaga, tovorni list, zastavno pravico nad blagom in odškodninske zahtevke. V petem poglavju smo predstavili podjetje Revoz, Službo industrijske logistike, analizirali transportne spore za vsako leto v obdobju 2008-2011 posebej in jih nato medsebojno primerjali.
Ključne besede: transportni spor, blago, kakovost transporta, poškodbe, prevozni proces, Revoz, Služba industrijske logistike
Objavljeno: 25.03.2013; Ogledov: 1168; Prenosov: 141
.pdf Celotno besedilo (691,68 KB)

9.
Analiza organizacije transporta v podjetju Intertour Straža d.o.o.
Aleksandra Kralj, 2013, diplomsko delo

Opis: Razmere na trgu so povzročile propadanje transportnih podjetij. Recesija, dviganje cen goriva in višje cestnine, so samo nekateri dejavniki, ki so vplivali na to. Transportna podjetja so prisiljena iskati načine, ki jim omogočajo zmanjšanje stroškov, večjo prilagodljivost in hitrejši odziv. Podjetje Intertour Straža, d. o. o., s svojo strategijo uspešno prestaja vse težave, ki se pojavljajo na trgu. Njihovo poslovanje predstavlja zgled, kako se lahko tudi v kriznih časih kakovostno opravlja posamezne storitve brez izgub. To bomo prikazali na podlagi analize transporta dveh tovornih vozil, ki sta opravili podobno pot. Celoten transportni proces se prične z naročilom in obdelavo le-tega, sledi izbira ustreznega vozila, izvedba prevoza in na koncu urejanje dokumentacije. Pri tem nam je v pomoč uporaba sodobne tehnologije, upoštevati pa moramo tudi dobro opravljeno delo vsakega posameznika v podjetju.
Ključne besede: transportni proces, tovorno vozilo, tehnologija, dokumentacija, stroški.
Objavljeno: 16.12.2013; Ogledov: 1425; Prenosov: 174
.pdf Celotno besedilo (4,07 MB)

10.
Logistični procesi v podjetju Marines, d.o.o.
Nataša Špoljar, 2016, diplomsko delo

Opis: V teoretičnem delu diplomskega dela najprej predstavimo značilnosti logistike in osnovne pojme, povezane s tem področjem. S pomočjo definicij različnih avtorjev opredelimo razvoj, pomen in cilje logistike, predstavimo elemente logističnega sistema, stroške v logistiki in podsisteme logistike. V praktičnem delu diplomskega dela podrobneje predstavimo in analiziramo logistične procese v izbranem podjetju Marines, d. o. o. Pri obravnavi podjetja se omejimo na obdobje med letoma 2009 in 2010, ko je podjetje uspešno poslovalo na trgu. Začnemo s predstavitvijo in z nastankom raziskovanega podjetja ter njegovo dejavnostjo, nato pa opišemo proces nabave standardnega in personaliziranega proizvoda, procese notranje logistike ter distribucijo blaga kupcu v izbranem podjetju. Opišemo tudi poprodajne storitve in pomembnost pretoka informacij v podjetju ter na koncu na primeru prikažemo transportne stroške v proučevanem podjetju.
Ključne besede: logistika, stroški v logistiki, proces nabave, skladiščenje, transportni stroški.
Objavljeno: 27.10.2016; Ogledov: 1287; Prenosov: 247
.pdf Celotno besedilo (648,71 KB)

Iskanje izvedeno v 0.33 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici