| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 6 / 6
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
VPLIV OSEBNOSTI NA STILE VODENJA
Petra Vučak, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Nekatere naše vrline krasijo zlate lastnosti, druge pa kvarijo sivi odtenki. Če bi ljudje razumeli in spoznali svojo osebnost, ter osebnostne tipe drugih ljudi, bi se problemi pri komunikaciji občutno zmanjšali. Takrat bi namreč lažje uvideli, zakaj je nekdo reagiral na način, kot je ali zakaj je nekdo dejal to, kar je. Smisel tega je, da spoznamo svoje dobre lastnosti, ki jih lahko še bolj razvijemo, slabe pa poskušamo nadzorovati in tako zmanjšati njihov vpliv. Iskanje uspešnih in učinkovitih stilov vodenja je že od nekdaj pomemben del proučevanja procesa vodenja. Prepričanj o obstoju najboljšega stila vodenja, ki bi bil uspešen in učinkovit v vseh situacijah, je danes veliko. Vendar danes, ko se situacije nenehno spreminjajo, sploh v trajanju gospodarske krize, pa takšno vodenje ne pride več v poštev. Tako lahko rečemo, da je nepravilno tisto vodenje, ko se isti stil vodenja uporablja in ponavlja v vsaki situaciji, do vsakega posameznika in ob vsakem času. Na izbiro stila vodenja pa vplivajo tudi osebnostne lastnosti vodje. Osebnostne lastnosti vodje definirajo obnašanje vodje, ki je lahko ekstravertirano oziroma introvertirano, odločno, vestno in odgovorno, samozavestno, zaupljivo, kako se vodja obnaša v odnosih z drugimi ljudmi, kako sprejema in opravlja svoje delovne naloge. Vendar moramo tukaj omeniti, da se osebnostne lastnosti lahko spremenijo in se, odvisno od volje in želje posameznika, lahko razvijajo bolj v pozitivno ali v negativno smer. Nesporno ima osebnost vodje velik vpliv na izbiro stila vodenja, ob tem pa ne smemo zanemariti tudi drugih pomembnih vplivnih dejavnikov, kot so: situacija, v kateri se vodja, zaposleni ali organizacija nahaja, vplivi okolja in kultura organizacije, osebnost zaposlenih, zastavljeni cilji, itd.
Keywords: Osebnost, osebnostne lastnosti, tipi osebnosti, temperament, dimenzije osebnosti, vodenje, vodja, osebnostne lastnosti vodje, stili vodenja.
Published: 07.12.2009; Views: 3824; Downloads: 1247
.pdf Full text (486,63 KB)

3.
4.
VPLIV OSEBNOSTI ČLOVEKA NA NJEGOVO DOVZETNOST ZA STRES
Timotej Plavše, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Dogajanje v svetu je vedno hitrejše in hitrejše. Zaradi hitrega tempa življenja se moramo vsakodnevno spopadati s številnimi stresnimi situacijami. Seveda pa je dovzetnost človeka na stres odvisna od vsakega posameznika. Nekateri stres prenašajo z lahkoto, medtem ko drugim ta povzroča številne preglavice. V diplomskem seminarju smo skušali s pomočjo literature ugotoviti vpliv osebnosti človeka na njegovo dovzetnost na stres. Najprej smo poiskali vzroke za izvor stresa. Ugotovili smo, da na stres vplivajo tako telesni kot duševni stresorji. Predstavili smo tudi številne simptome in posledice stresa, ter načine za odpravljanje le-tega. S pomočjo različnih avtorjev smo preučili posamezne tipe osebnosti, njihove lastnosti ter dovzetnosti na stres. Med preučevanimi avtorji smo najprej preučili Friedmana in Rosenmana in ugotovili, da sta osebnosti razdelila v dve skupini v tip A in tip B. Preučili smo tudi Hipokrata in njegovo teorijo o razdelitvi osebnosti v štiri skupine. Nato smo se podrobneje seznanili z ajurvedo in njenimi značilnostmi. Kot zadnjega avtorja pa smo preučili Sheldona in njegovo razdelitev. Na koncu diplomskega seminarja smo naše ugotovitve predstavili v sklepu. Ugotovili smo, da ima velik vpliv na človekovo dovzetnost na stres njegova osebnost.
Keywords: stres, stresorji, vzroki stresa, posledice stresa, osebnost, tipi osebnosti.
Published: 21.11.2012; Views: 1657; Downloads: 323 
(1 vote)
.pdf Full text (530,05 KB)

5.
Vpliv osebnosti patronažne medicinske sestre na njeno dovzetnost za stres
Minela Alijagić, 2014, undergraduate thesis

Abstract: Stres postaja zaradi hitrega življenjskega ritma vedno večji problem današnje sodobne družbe. S stresom se srečujemo tako v zasebnem, kot poklicnem življenju. V poklicnem življenju so stresu najbolj izpostavljeni tisti posamezniki, katerih delo poteka z ljudmi, med katere uvrščamo tudi patronažno medicinsko sestro. Kako bomo odreagirali na stres je odvisno od naše fizične in psihične pripravljenosti, od našega znanja, energije in predvsem od naše osebnosti. Vloga patronažne medicinske sestre je usmerjena v posameznika, družino in lokalno skupnost. Zato je pomembno, da poskrbi za svoje telesno, čustveno, duhovno, socialno in intelektualno ravnovesje, da lahko na delovnem mestu deluje strokovno, vestno in brez strokovnih napak.
Keywords: stres na delovnem mestu, osebnost, tipi osebnosti, patronažna medicinska sestra
Published: 22.08.2014; Views: 699; Downloads: 108
.pdf Full text (1,06 MB)

6.
VPLIV OSEBNOSTI NA USPEŠNOST ŠTUDIJA
Grega Okoren, 2016, bachelor thesis/paper

Abstract: Uspeh pri študiju je odvisen od različnih dejavnikov. Poleg prevladujočih, ki so inteligenca in sposobnost dojemanja, delovne navade, predhodno znanje, nadarjenost in dojemljivost posameznika na določenem področju, so prisotni še manj pomembni dejavniki, kot so privzgojena stališča in prepričanja osebe, izoblikovana osebnost, nazori, religijski in etični pogledi ter psihološki dejavniki. V tem diplomskem delu smo se osredotočili na osebnost študenta in kako le-ta vpliva na njegov uspeh pri študiju. Diplomo smo razdelili na teoretični in praktični del. V teoretičnem delu so opisani psihološki dejavniki, za katere menimo, da v zaznavni meri vplivajo na uspeh pri študiju. Osebnost si lahko predstavljamo kot množico značilnosti, po katerih se posamezniki razlikujejo med sabo. Vseh značilnosti posameznik ne razvije sam. Pridobi jih iz okolja, s priučenimi vedenjskimi vzorci in pred definiranimi lastnostmi. V tej diplomski nalogi smo se osredotočili na opredelitev tipov osebnosti in slednje poskušali povezati z učno uspešnostjo. V praktičnem delu smo izvedli raziskavo, s katero smo preverili vnaprej zastavljena raziskovalna vprašanja in jih kasneje analizirali. Dokazali smo povezanost tipov osebnosti z uspešnostjo študija. V povprečju imajo posamezniki s prevladujočo osebnostjo sangvinika boljše učne rezultate (višjo povprečno oceno). Pri povezavi tipov osebnosti z učnim uspehom v srednji šoli, smo povezavo odkrili le pri osebnosti kolerika. Ugotovili smo, da ima posameznik, ki je izrazit kolerik, slabši učni uspeh. Preverili smo tudi povezanost učnega uspeha v srednji šoli s povprečno študijsko oceno, vendar statistične povezanosti nismo odkrili.
Keywords: tipi osebnosti, študijska uspešnost, učna uspešnost
Published: 20.04.2016; Views: 662; Downloads: 110
.pdf Full text (995,37 KB)

Search done in 0.08 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica