| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 4 / 4
Na začetekNa prejšnjo stran1Na naslednjo stranNa konec
1.
Rekonstrukcija hladilnega tanka za ekstrudiranje filamenta
Danijel Šešerko, 2016, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo predstavlja rekonstruiranje hladilnega sistema v proizvodnji filamenta, ki se uporablja za 3D-tiskanje. Hladilni tanki v obstoječi proizvodnji predstavljajo veliki problem, saj so neustrezno konstruirani, kar vpliva na kvaliteten produkt. 3D-tisk je ena izmed tehnologij, ki se je v današnjem svetu že tako razvila, da jo srečamo skoraj na vsakem koraku, ker pa tiskanje spada pod aditivne postopke oziroma dodajne postopke, je dodajni material zelo pomemben. Naloga torej govori o rekonstruiranju novega hladilnega sistema, s katerim se pridobiva žica za 3D-tiskalnike in prav hlajenje daje filamentu končno kvaliteto. Poleg opisa rekonstruiranja v diplomskem delu srečamo tudi opis postopka 3D-tiskanje in postopek pridobivanja vrvice za 3D-tiskalnike.
Ključne besede: rekonstrukcija, hladilni sistem, hladilni tank, ekstrudiranje, filament
Objavljeno: 29.09.2016; Ogledov: 780; Prenosov: 76
.pdf Celotno besedilo (2,21 MB)

2.
Faze razvoja in življenjski cikel tanka M-84
Mladen Lujić, 2012, magistrsko delo

Opis: V literaturi praktično ne zasledimo zbranega ter medsebojno povezanega pisnega gradiva s področja razvoja tanka M-84, njegovega življenjskega cikla, vzdrževanja in modernizacije. Cilj tega magistrskega dela pa je prav povezovanje prej navedenih področij. V prvem delu so opredeljene teoretične osnove. Sledi obdelava faz razvoja in življenjskega cikla tanka M-84 ter njegovo vzdrževanje, modernizacija in primerjava s sodobnimi tanki. Na posameznih primerih tako lahko opažamo pozitivna in negativna dejstva na področju uporabe tankov M-84 in njihove logistične podpore. Na osnovi pridobljenih ugotovitev sledi del, v katerem so opredeljene možne rešitve posameznih problemov logistične podpore tankov predvsem na področju modernizacije. Magistrsko delo dokazuje nujnost kontinuiranega in usklajenega razvoja načina uporabe tankov in logistične podpore le-teh, hkrati pa opozarja tudi na nujnost usklajenega delovanja »strateških načrtovalcev« in predvsem logistike v vojaških enotah.
Ključne besede: tank, vzdrževanje, modernizacija, materialna sredstva
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 1479; Prenosov: 167
.pdf Celotno besedilo (2,24 MB)

3.
An integrated strategy for the hierarchical multilevel MINLP synthesis of overall process flowsheets using the combined synthesis/analysis approach
Nataša Iršič Bedenik, Bojan Pahor, Zdravko Kravanja, 2004, izvirni znanstveni članek

Opis: This paper describes an integrated strategy for a hierarchical multilevel mixed-integer nonlinear programming (MINLP) synthesis of overall process schemes using a combined synthesis/analysis approach. The synthesis is carried out by multilevel-hierarchical MINLP optimization of the flexible superstructure, whilst the analysis is performed in the economic attainable region (EAR). The role of the MINLP synthesis step is to obtain a feasible and optimal solution of the multi-D process problem, and the role of the subsequent EAR analysis step is to verify the MINLP solution and in the feedback loop to propose any profitable superstructure modifications for the next MINLP. The main objective of the integrated synthesis is to exploit the interactions between the reactor network, separator network and the remaining part of the heat/energy integrated process scheme.
Ključne besede: multilevel MINLP, MINLP synthesis, attainable region, economic attainable region, concentration attainable region, continous stirred tank reactor, plug flow reactor, recycle reactor, nonlinear programming, mixed integer nonlinear programme
Objavljeno: 01.06.2012; Ogledov: 2036; Prenosov: 89
URL Povezava na celotno besedilo

4.
LOGISTIČNA PODPORA TANKOV V VOJNI
Iztok Fifolt, 2011, magistrsko delo

Opis: V literaturi praktično ne zasledimo povezovanja na eni strani taktike in strategije uporabe tankov v vojni in logistične podpore tankov. Cilj tega magistrskega dela pa je prav povezovanje teh dveh znanj. V prvem delu so opredeljene teoretične osnove. Sledi obdelava uporabe tankov v vojni skozi zgodovino. Na posameznih primerih tako lahko opažamo pozitivna in negativna dejstva na področju uporabe tankov v vojni in njihove logistične podpore. Na osnovi pridobljenih ugotovitev sledi del, v katerem so opredeljene načelne rešitve posameznih problemov logistične podpore tankov v vojni in načela, ki preprečujejo, da bi do problemov pri logistični podpori tankov sploh prišlo. Magistrsko delo dokazuje nujnost hkratnega razvoja načina uporabe tankov v vojni in razvoja logistične podpore tankov v vojni, hkrati pa opozarja na nujnost skupnega delovanja operative in logistike v vojaških enotah.
Ključne besede: tank, logistika, vojna
Objavljeno: 16.10.2011; Ogledov: 2607; Prenosov: 335
.pdf Celotno besedilo (5,24 MB)

Iskanje izvedeno v 2.25 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici