| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
VPLIV STRATEGIJE VZDRŽEVANJA ZASILNE RAZSVETLJAVE NA STROŠKE IN ZANESLJIVOST
Miha Fišer, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Področje zasilne razsvetljave je obširno in sega tudi izven območja elektrotehnike, med drugim na področje požarne varnosti. Diplomska naloga ponuja povzetek veljavnih predpisov in standardov na področju zasilne razsvetljave in opredelitev zahtev za načrtovanje le-te. Poseben poudarek je na vzdrževanju zasilne razsvetljave, kamor spada tudi področje pregledovanja in preizkušanja sistemov zasilne razsvetljave in področje meritev zasilne razsvetljave. V osrednjem delu se nahajajo podatki treh dejanskih objektov, ki ima vsak svoj sistem zasilne razsvetljave, svojo strategijo vzdrževanja in s tem povezane stroške. V zaključnem delu so stroški analizirani in obdelani, rezultati pa ustrezno tabelarično in grafično predstavljeni.
Keywords: zasilna razsvetljava, strategija, zanesljivost, vzdrževanje, stroški vzdrževanja zasilne razsvetljave
Published: 23.09.2016; Views: 476; Downloads: 87
.pdf Full text (2,05 MB)

2.
Analiza vzdrževanja čistilne naprave Celje
Roman Rošer, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je narejena analiza obstoječega stanja vzdrževanja in raziskava možnih okvar ter napak na Čistilni napravi Celje. Obravnavano je vzdrževanje na splošno, definirano po standardu SIST EN 13306, ki vzdrževanje deli zgolj na preventivno in kurativno. Glede na definicijo pojmov po omenjenem standardu, so opisane aktivnosti vzdrževanja na Čistilni napravi Celje. Izvedene so bile meritve mehanskih vibracij, kar služi kot primer uporabe metode vzdrževanja glede na stanje v praksi. Kot rezultat analize okvar, ki se v praksi na Čistilni napravi Celje največkrat pojavljajo, je podanih nekaj predlogov, kako se izogniti določenim okvaram oziroma kako optimizirati vzdrževanje. Opisane so tudi izboljšave, ki so bile tekom obratovanja že izvedene.
Keywords: vzdrževanje, čistilna naprava, analiza okvar, meritve vibracij, strategija vzdrževanja
Published: 12.09.2016; Views: 1218; Downloads: 81
.pdf Full text (3,88 MB)

3.
STRATEGIJA VZDRŽEVANJA DISTRIBUCIJSKEGA OMREŽJA ELEKTRO GORENJSKA
Primož Skledar, 2014, master's thesis

Abstract: Vzdrževanje je pomembna funkcija vsake naprave in tako je tudi pri napravah distribucijskega elektroenergetskega omrežja. V prvem delu magistrskega dela sem želel predstaviti razvoj vzdrževanja, pravilnike, standarde in navodila, ter ekonomske predpostavke v vzdrževanju. V nadaljevanju sem se osredotočil na trenutni nivo vzdrževanja. Cilj izdelave magistrskega dela je bil optimizirati vzdrževanje, zato sem določil kritične točke dela elektroenergetskega omrežja s pomočjo analize FMEA. Vsekakor trenutno vzdrževanje ni idealno, zato sem izdelal tudi optimiziranje vzdrževalnih preventivnih ukrepov.
Keywords: strategija vzdrževanja distribucijskega omrežja, vzdrževanje, FMEA metoda, distribucijsko omrežje
Published: 02.07.2014; Views: 1478; Downloads: 186
.pdf Full text (2,96 MB)

4.
PREDLOG KONCEPTA VZDRŽEVANJA AVTOMATA ZA REZANJE BLAGA BULLMER 5000 LV
Dean Sabo, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje predlog strategije vzdrževanja avtomata za rezanje blaga.Predstavljena so najbolja kritična mesta na stroju s pomočjo FMEA analize, ter podani predlogi vzdrževalnih ukrepov za ta mesta.
Keywords: vzdrževanje, strategija vzdrževanja, preventivno vzdrževanje, tehniška diagnostika, vzdrževanje avtomata za rezanje blaga
Published: 02.10.2009; Views: 1632; Downloads: 98
.pdf Full text (3,17 MB)

5.
VZDRŽEVANJE CNC OBDELOVALNEGA STROJA
Boris Sabo, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje predlog strategije vzdrževanja CNC obdelovalnega stroja. Opisan je celoten stroj in s pomočjo FEMA analize so predstavljena najbolj kritična mesta na stroju ter podani predlogi vzdrževalnih ukrepov za ta mesta. Predstavljene so še vzdrževalne aktivnosti, ki se nanašajo na standard EN 13306 in se morajo vršiti na celotnem stroju do konca življenjske dobe stroja. Namen diplomskega dela je zmanjšati stroške vzdrževanja ter povečati učinkovitost in življenjsko dobo stroja
Keywords: vzdrževanje, strategija vzdrževanja, preventivno vzdrževanje, vzdrževanje CNC obdelovalnega stroja
Published: 28.09.2009; Views: 3479; Downloads: 866
.pdf Full text (4,76 MB)

6.
PREDLOG STRATEGIJE VZDRŽEVANJA LINIJE ZA STREGO STISKALNIC
Dušan Lejko, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo vsebuje predlog strategije vzdrževanja linije za strego stiskalnic. Za obravnavano napravo pred začetkom izvajanja diplomskega dela ni obstajal dokument, ki bi sistematično podajal strateški pristop k vzdrževanju. Opisana je celotna linija in s pomočjo FMEA analize so predstavljena najbolj kritična mesta na liniji ter podani predlogi vzdrževalnih ukrepov za ta mesta. Predstavljene so še vse vzdrževalne aktivnosti, ki se nanašajo na standard EN 13306 in se morajo vršiti na celotni liniji med samo življenjsko dobo linije. Rezultat diplomskega dela je projekt, s katerim se bodo zmanjšali stroški vzdrževanja ter povečali učinkovitost in življenjska doba linije.
Keywords: vzdrževanje, strategija vzdrževanja, preventivno vzdrževanje, tehniška diagnostika, vzdrževanje stiskalnic
Published: 11.05.2009; Views: 2037; Downloads: 184
.pdf Full text (19,41 MB)

7.
KONCEPT KOSTRUIRANJA IN VZDRŽEVANJA SISTEMA OSKRBE STROJEV S TEHNOLOŠKE VODE
Toni Novak, 2008, specialist thesis

Abstract: V diplomskem delu sem poskusil predstaviti problem oskrbe strojev s tehnološko vodo ter ta problem teoretično in praktično obdelati. V podjetju sem kot obratni inženir vzdrževanja med drugim zadolžen tudi za snovanje, razvoj in vzdrževanje opreme, ki zagotavlja različne energente za nemoteno delo proizvodnje. Zaradi tega je nemotena dobava in oskrba proizvodnje z temi oblikami energije zelo pomembna in tehnološko tudi zahtevna naloga. V svojem diplomskem delu želim predstaviti in opisat korake, ki smo jih storili pri snovanju, konstruiranju strojnice tehnološke vode ter izdelavi planov za vzdrževanje te strojnice ter nenazadnje montaži in zagonu.
Keywords: Tehnološka voda, strojnica tehnološke vode, načini vzdrževanja, vzdrževanje strojnice tehnološke vode, FMEA analiza, strategija in koncept vzdrževanja, konstruiranje za vzdrževanje, energija
Published: 09.03.2009; Views: 3218; Downloads: 360
.pdf Full text (1,02 MB)

8.
Search done in 0.22 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica