| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 8 / 8
First pagePrevious page1Next pageLast page
1.
2.
3.
KONSTRUIRANJE VITKEGA REMONTNEGA ODRA
Gregor Stich, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo zajema konstruiranje, preračun in navodila za montažo remontnega odra, ki je namenjen za inšpekcijske preglede in popravila turbinskih delov v sesalni cevi med remonti agregatov. Montaža remontnega odra je zaradi omejenega prostora v pretočnem traktu ročna, zato sem zmanjšal maso posameznih delov remontnega odra brez nevarnega zmanjšanja nosilnosti in tako olajšal montažo. Numerična analiza zajema modeliranje modelov ter preračun po metodi končnih elementov. V pripravo modela spada tudi mreženje s končnimi elementi ter vnos robnih pogojev. Na podlagi rezultatov je podana izboljšana izvedba remontnega odra.
Keywords: delovni oder, statični preračun, trdnostni preračun, metoda končnih elementov (MKE)
Published: 03.04.2009; Views: 1731; Downloads: 236
.pdf Full text (12,92 MB)

4.
KONSTRUKCIJSKA IN TEHNOLOŠKA PREUREDITEV SKLADIŠČENJA ALUMINIJASTIH KOLUTOV
Iztok Stopeinig, 2010, bachelor thesis/paper

Abstract: Diplomsko delo opisuje potek razvoja nove konstrukcije namenjene skladiščenju aluminijastih kolutov. Razvoj regalov zajema ustrezno skladiščno opremo, iskanje optimalne postavitve regalov, preračun nosilnosti, izbor materialov, dimenzioniranje in končno postavitev. Diplomsko delo obsega teorije sistemov interne logistike, teorije analiz po metodi končnih elementov ter uveljavitev teh teorij v praksi. Na podlagi rezultatov so predstavljeni predlogi o obliki in izgledu regalov ter njihova postavitev. Regali so namenjeni podjetju Impol, d.o.o., za katerega je projekt izvedel Metalprim, d.o.o.
Keywords: optimizacija, interna logistika, statični preračun, napetostna analiza, aluminij, skladiščenje
Published: 01.10.2010; Views: 1720; Downloads: 215
.pdf Full text (3,21 MB)

5.
Dimenzioniranje nosilca hidroležaja
Denis Lep, 2013, master's thesis

Abstract: Glavni cilj magistrskega dela je prikaz dimenzioniranja nosilca hidroležaja, ki je bil na osnovi konceptnega 3D modela z določenim in testiranim materialom numerično preračunan. Po statičnem preračunu je bilo ugotovljeno, da predlagani 3D model s strani potencialnega kupca ni ustrezal zahtevam, podanim v zvezku zahtev. Odločili smo se za modificiranje 3D modela, in sicer smo povečali nosilnost maksimalno obremenjene ročice ter posledično izboljšali togost oziroma omejili maksimalne primerjalne napetosti v nosilcu. Oba nosilca smo med seboj primerjali, opazili smo razliko v spremenjeni ročici, hkrati pa smo preverili tudi medsebojno razdaljo do drugih komponent na podvozju. Na osnovi pridobljenih rezultatov smo razbrali tudi glavne napetosti σ1 in σ2, ki smo jih potrebovali za izračun življenjske dobe nosilca po napetostni metodi.
Keywords: dimenzioniranje, nosilec, statični preračun, primerjalna napetost, glavna napetost, življenjska doba, napetostna metoda
Published: 04.06.2013; Views: 1322; Downloads: 190
.pdf Full text (3,53 MB)

6.
Načrtovanje nastavljive delovne mize
Urban Polegek, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Če hočemo, da bodo delavci v podjetju zadovoljni in zdravi, in da ne bodo na delovnem mestu preveč psihično ali fizično pod pritiskom, je potrebno njihovo delovno mesto kolikor se le da narediti njim prijazno. V diplomskem delu je predstavljen način konstruiranja nastavljive delovne mize, ki bo olajšala delo na stroju za sekane rondele v podjetju Impol d. d. Predstavljeni sta dve zahtevi (zasuk in nastavite delovne površine) in njuni rešitvi. Navedenih je nekaj že obstoječih delovnih miz, izmed katerih je izbrana ena za izhodišče. Narejen je statičen preračun konstrukcijskih elementov, za katere je to potrebno. V zaključku diplomskega dela pa je predstavljen potek opravljenega dela in vrednotenje rezultatov.
Keywords: nastavljiva delovna miza, sekana rondela, statični preračun, sornik
Published: 16.10.2013; Views: 825; Downloads: 149
.pdf Full text (1,99 MB)

7.
Dimenzioniranje nosilnega ogrodja polietilenskega silosa
Matej Fiderih, 2014, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je zajeto dimenzioniranje in statični preračun nosilnega ogrodja polietilenskega silosa. S pomočjo standardov Evrokod je prikazan postopek izračuna obremenitev, ki delujejo na konstrukcijo. Glede na določene obtežbe silosa je bil s pomočjo programa za preračun konstrukcij SCIA Engineer 2013.1 izveden statični preračun. Na podlagi preračuna smo izbrali ustrezne nosilne profile podporne konstrukcije silosa. V zadnjem delu diplomskega dela so prikazani rezultati dokaza nosilnosti in uporabnosti konstrukcije.
Keywords: silos, nosilno ogrodje, statični preračun, dokaz nosilnosti in uporabnosti
Published: 20.10.2014; Views: 839; Downloads: 62
.pdf Full text (2,38 MB)

8.
Konstrukcija vseterenskega vozila z gosenico
Klemen Selan, 2016, undergraduate thesis

Abstract: Diplomsko delo obravnava konstrukcijo in preračun vse-terenskega vozila sestavljenega po primerjavi že obstoječih terenskih vozil. Primerjali smo vse od terenskih vozil za zabavo, do vojaških vozil na terenu. Izračunana in dimenzionirana je šasija ter pomembnejši deli ogrodja vozila. Prav tako je na podlagi željene kinematike preračunan hidravlični pogon, gnan z motorjem z notranjim izgorevanjem. V prilogi je predstavljen tudi model, ki je zmodeliran v programu Catia.
Keywords: konstruiranje, goseničar, hidravlika, statični preračun
Published: 04.04.2016; Views: 914; Downloads: 96
.pdf Full text (2,84 MB)

Search done in 0.09 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica