| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 515
First pagePrevious page12345678910Next pageLast page
1.
2.
Novi izzivi - jezikovni standardi kot del mednarodnih vojaških standardov
Melita Djurić, 2006, published scientific conference contribution

Keywords: tuji jeziki, vojska, standardi, STANG
Published in DKUM: 29.03.2024; Views: 44; Downloads: 1
.pdf Full text (280,76 KB)

3.
Vključevanje slovenske vojske pri varovanju schengenske meje
Andrej Anžič, Denis Čaleta, 2005, published professional conference contribution

Keywords: nadzor državne meje, Slovenska vojska, schengenski izvedbeni načrt, schengenski standardi
Published in DKUM: 19.03.2024; Views: 78; Downloads: 1
.pdf Full text (193,97 KB)

4.
Uporaba biometričnih tehnologij v sistemih pristopne kontrole
Dušan Fefer, 2003, published professional conference contribution

Keywords: tehnično varovanje, sistem pristopne kontrole, biometrične metode, standardi
Published in DKUM: 19.03.2024; Views: 61; Downloads: 1
.pdf Full text (260,96 KB)

5.
Varnostno preverjanje v NATO po novih standardih
Andrej Anžič, Franc Trbovšek, 2003, published professional conference contribution

Keywords: Evropska unija, EU, NATO, varnostni standardi, varnostno preverjanje, varnost
Published in DKUM: 19.03.2024; Views: 76; Downloads: 1
.pdf Full text (207,18 KB)

6.
Proces vključevanja v Evropsko unijo in zvezo NATO - potrebe po usposabljanju na področju varnosti
Liliana Brožič, 2003, published professional conference contribution

Keywords: Evropska unija, EU, NATO, varnostni standardi, usposabljanje
Published in DKUM: 19.03.2024; Views: 91; Downloads: 1
.pdf Full text (218,02 KB)

7.
Dimenzioniranje armiranobetonskih konstrukcij po metodi mejnih stanj
Peter Dobrila, 2024

Abstract: Publikacija predstavlja zelo obširen spekter dimenzioniranja armirano-betonskih (AB) elementov, tako linijskih, kot ploskovnih elementov. Posamična poglavja so tematsko zasnovana tako, da so najprej predstavljene osnovne teoretične osnove osnovnih mehanskih mehanizmov posameznega obremenitvenega problema konstrukcijskih elementov, v drugem delu pa nato še aplikacije na specifični primer uporabe veljavnih Evrokod standardov. V posameznih poglavjih so na koncu podani tudi posebni konkretni računski primeri, ki bralcu približajo uporabo Evrokod standardov na posameznih izbranih vzorčnih primerih. Dodatno pa bo publikacija lahko zelo koristen učni in uporabniški pripomoček tudi za projektante armirano-betonskih konstrukcij v projektivnih birojih, ter v določeni meri tudi za izvajalce gradbenih del. Publikacija je sicer tematsko razdeljena v 14 ločenih samostojnih poglavij.
Keywords: beton, konstrukcije, mehanika konstrukcij, evrokod standardi, metoda mejnih stanj
Published in DKUM: 15.03.2024; Views: 205; Downloads: 16
.pdf Full text (16,82 MB)
This document has many files! More...

8.
9.
Analiza kulture zagotavljanja varnosti živil med zaposlenimi v gostinskih obratih hitre prehrane
Saša Čonjić, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Moderni način življenja je prinesel nove standarde za vsakega posameznika. Dostopnost informacij in globalizacija sta prinesli veliko novih zahtev in izzive za vse deležnike na gospodarskem trgu. Stremljenje k zdravemu življenju je človeka usmerilo na zdrav način prehranjevanja. Zaradi modernega sloga življenja ljudje v velikih mestih nimajo dovolj časa, da bi svoj obrok pripravili, in je odhod v gostinski obrat vsakodnevni pojav. Želja po zdravem prehranjevanju je prinesla novo področje, ki se imenuje »kultura zagotavljanja varnosti živil«. V okviru diplomskega dela smo proučevali, kateri so ključni dejavniki kulture zagotavljanja varnosti živil. Raziskovalni del je potekal v podjetju, ki sodi med največja gostinska podjetja, in sicer v treh restavracijah, ki imajo dobro razvit sistem usposabljanja zaposlenih, visoke standarde in visoke zahteve po varnosti živil. Pri raziskavi smo uporabili kombinacijo kvantitativnih (anketiranje zaposlenih) in kvalitativnih metod (opazovanje zaposlenih med procesom dela). Rezultati empiričnega dela so nam pokazali, da ima podjetje odličen sistem zagotavljanja varnosti živil na podlagi rednega in dobrega usposabljanja vseh zaposlenih ter dobrega načina motiviranja zaposlenih. Vse to v kombinaciji s timskim delom je prineslo visoko zavest zaposlenih glede zagotavljanja varnosti živil v restavracijah. Naredili smo tudi demografske značilnosti zaposlenih, s čimer smo želeli ugotoviti povezanost z dobrimi rezultati na področju kulture zagotavljanja varnosti živil. Ugotovitev raziskave je, da je za dobre rezultate kulture zagotavljanja varnosti živil poleg usposabljanja in motivacije kot ključne dejavnike treba poskrbeti za moderno tehnologijo, dobro delovno okolje ter produktivna in moderna delovna sredstva in opremo.
Keywords: kultura zagotavljanja varnosti živil, usposabljanje zaposlenih, motivacija zaposlenih, varnost živil, standardi in procedure dela.
Published in DKUM: 13.12.2023; Views: 291; Downloads: 13
.pdf Full text (1,64 MB)

10.
Vpeljava iso 27001 v Skupini LOTRIČ Metrology
Tamara Meglič, 2023, undergraduate thesis

Abstract: Uvod: V diplomskem delu smo v prvi fazi raziskali dejansko stanje informacijske varnosti podjetja. Analiza stanja nam je pokazala, na katerih področjih so potrebne izboljšave. Osredotočili smo se na varnostno politiko informacijskega sistema in vpeljavo ISO/IEC 27001:2017. Namen: Zagotavljanje informacijske varnosti je za Skupino LOTRIČ Metrology ključnega pomena, zato je bistveno, da k obravnavani tematiki pristopimo celovito in sistematično. Standard ISO/IEC 27001:2017 je odlično orodje za pravilen in učinkovit pristop k izboljšanju stanja informacijske varnosti Skupine LOTRIČ Metrology, zato smo pristopili k implementaciji le-tega. Metode dela: V sklopu diplomske naloge smo naredili prve korake k vpeljavi standarda ISO/IEC 27001:2017 in pridobitvi certifikata. Dodobra smo preučili dejansko stanje varnostne politike. V raziskavo smo vključili osebe s ključnimi znanji in izkušnjami. Skupaj smo ustvarili primerjalno tabelo, s katero smo ugotovili, v kateri del poslovnika je smiselno umestiti zahteve standarda. V nadaljevanju smo naredili plan vpeljave ter vprašalnik za notranjo presojo. Rezultati: Vpeljava standarda ISO/IEC 27001:2017 je velik doprinos skupini LOTRIČ Metrology, predvsem za nenehno izpopolnjevanje in razvoj. Redno se bo izvajalo tudi preverjanje uresničevanja zahtev standarda, kar bo pripomoglo, da bo skupina LOTRIČ Metrology živela s strategijo vpeljane varnostne politike. Razprava in zaključek: Diplomska naloga prispeva k analitiki stanja in soodloča o izboru pravilnih zahtev pri vpeljavi standarda ISO/IEC 27001:2017.
Keywords: informacijska varnost, standardi, ISO 27001, certificiranje
Published in DKUM: 13.12.2023; Views: 271; Downloads: 12
.pdf Full text (2,24 MB)

Search done in 0.37 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica