| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 14
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
2.
3.
UVEDBA AVTOMATSKEGA SKLADIŠČNEGA SISTEMA KARDEX
Natalija Strmšek, 2009, diplomsko delo

Opis: Diplomsko delo obravnava in opisuje skladiščno poslovanje, specifično se nanaša na primer v praksi, in sicer na proizvodno tehnologijo ter skladiščno poslovanje v podjetju SG Automotive, d.o.o.. Podaja značilnosti skladiščenja pred uvedbo avtomatskega skladiščnega sistema KARDEX, opisano je tudi posebno skladiščenje materiala, ki zahteva specifične pogoje skladiščenja, da se ohrani njegova uporabnost in kvaliteta. Osrednji del diplomske naloge obravnava avtomatski skladiščni sistem KARDEX, njegove lastnosti, vpeljavo ter njegov pomen in vpliv na skladiščenje. V tem delu je opisan tudi način upravljanja sistema, navedena je ustrezna programska oprema ter način rokovanja z njo. V sklepnem delu pa so podane prednosti in pomanjkljivosti sistema KARDEX, ocena upravičenosti njegove uvedbe ter dejavniki in dejstva, na katere je pri tem sistemu potrebno še posebej paziti.
Ključne besede: tehnologija prometa, skladiščno poslovanje, sledljivost, avtomatski skladiščni sistemi
Objavljeno: 09.12.2009; Ogledov: 3243; Prenosov: 410
.pdf Celotno besedilo (42,05 MB)

4.
Skladiščenje končnih izdelkov Pivovarne Laško d. d. ob podpori SAP : diplomsko delo
Rok Remic, 2011, diplomsko delo/naloga

Opis: Vse hujša konkurenca sili podjetja k optimiziranju njihovega poslovanja. Optimizacija se vedno znova izpopolnjuje, zato se proces optimiranja praktično nikdar ne konča. Konkurenčna prednost pred drugimi podjetji je lahko odločujočega pomena za preţivetje podjetja. Vse več se govori o niţanju stroškov tudi na področju skladiščenja. Glede na to, da so imeli v Pivovarni Laško d.d. pred uvedbo sistema SAP skladiščenje urejeno brez celovite informacijske podpore, je bilo smotrno uvesti podporo skladiščnemu sektorju. S sistemom, ki omogoča sledenje manipulacijskih enot od prihoda s proizvodne linije do prvega kupca, so pridobili celoten nadzor nad stanjem zalog v podjetju. Večja preglednost nad izdelki odpravi tudi prepogoste napake pri izdajanju blaga. Hitrost odpreme je po novem počasnejša, a nadzor nad zalogami pomeni učinkovitejše poslovanje podjetja.
Ključne besede: skladiščno poslovanje, logistika, zaloge, skladiščni sistemi
Objavljeno: 17.05.2011; Ogledov: 2554; Prenosov: 401
.pdf Celotno besedilo (1,20 MB)

5.
6.
7.
Reorganizacija obstoječega skladiščnega sistema polizdelkov
Ingrid Horvat, 2012, diplomsko delo

Opis: V diplomski nalogi smo se nanašali predvsem na reorganizacijo in avtomatizacijo skladiščenja polizdelkov in rezervnih delov. Opazili smo ključne logistične probleme, ki so bili predmet obravnavanja in analiziranja. S pomočjo posnetka dejanskega stanja, pridobljenih podatkov in potrebnih analiz smo prišli do rezultatov, ki hkrati ponujajo podjetju optimalno rešitev za postavitev skladiščnega sistema. Skozi celotno diplomsko nalogo smo se omejili na skladišče in skladiščno poslovanje v obstoječih prostorih in na nova avtomatizirana skladišča, ki jih bomo implementirali v novo zgrajenih prostorih.
Ključne besede: Ključne besede:Logistika, skladiščni sistemi, reorganizacija, avtomatizirano skladišče
Objavljeno: 28.10.2012; Ogledov: 724; Prenosov: 137
.pdf Celotno besedilo (1,60 MB)

8.
Preureditev skladišča zbirnih pošiljk za proizvodne družbe Gorenja, d.d. v tujini
Tadej Hren, 2014, diplomsko delo/naloga

Opis: V diplomskem delu smo obravnavali možnost preureditve zbirnega skladišča za materiale, ki jih Gorenje, d. d. vsakodnevno odpremlja v proizvodne družbe v tujini. V prvem delu diplomskega dela smo naredili posnetek obstoječega stanja v skladišču. Prikazali smo trenutno prostorsko razporeditev, opravila zaposlenih, tehnološke rešitve ter izpostavili problem nekurantnih zalog. V drugem delu smo pripravili predlog za možno preureditev skladišča. Pri tem smo skušali čim bolj racionalno izrabiti trenutno lokacijo in sredstva, kot so infrastruktura in viličarji. Jasneje smo definirali cone skladišča, ter v njih uvedli različne skladiščne rešitve v obliki polic, regalov ali talnega skladiščenja. Dodatno smo še predlagali vpeljavo WMS, ter za to potrebne spremembe. V zaključnem delu smo primerjali trenutno in predlagano organizacijo skladišča. Spremembe smo ovrednotili kot pozitivne, zato smo pregledali še možnost fazne vpeljave sprememb, ter predlagali možnosti nadaljnjega razvoja skladišča.
Ključne besede: skladiščenje, preureditev, posnetek stanja, skladiščni informacijski sistemi, regali
Objavljeno: 26.01.2015; Ogledov: 734; Prenosov: 81
.pdf Celotno besedilo (2,09 MB)

9.
Načrtovanje in optimiranje avtomatiziranih regalnih skladiščnih sistemov
Tone Lerher, Iztok Potrč, 2006, izvirni znanstveni članek

Opis: V predloženem prispevku je predstavljen model za načrtovanje in optimiranje avtomatiziranih regalnih skladiščnih sistemov za delo v enem in več hodnikih. Zaradi zahtevanega pogoja o tehnično zelo zmogljivem in stroškovno sprejemljivem skladiščnem sistemu, predstavljajo namensko funkcijo v računskem modelu načrtovanja najmanjši skupni stroški. Namenska funkcija združuje elemente statičnega in dinamičnega dela skladiščnega sistema ter investicijske in obratovalne stroške skladišča. Zaradi nelinearnosti, večparametričnosti in diskretne oblike namenske funkcije smo za optimizacijo projektnih spremenljivk uporabili metodo genetskih algoritmov. Prikazana je analiza izbranega regalnega skladisšnega sistema, pri dveh različnih sistemih regalnega dvigala za delo v enem in več hodnikih. Ugotovili smo, da so stroškovno optimalne rešitve skladišč nahajajo v področju visokih in dolgih skladiščnih regalih, kar vpliva na zmanjšanje števila regalnih hodnikov in števila regalnih dvigal ter skupno na celotne stroške skladišča. Rezultati analize so pokazali, da je izbira posameznega sistema regalnega dvigala, za delo v enem ali več hodnikih, izrazito odvisna od zahtevane pretočne zmogljivosti skladišča. Predloženi model predstavlja uporabno in prilagodljivo orodje za načrtovanje skladiščnih sistemov ter izbiro posameznega sistema regalnega dvigala za delo v enem ali več hodnikih v postopku načrtovanja regalnih skladiščnih sistemov.
Ključne besede: skladiščni sistemi, avtomatizirano skladiščenje, načrtovanje, optimiranje
Objavljeno: 10.07.2015; Ogledov: 718; Prenosov: 41
URL Povezava na celotno besedilo

10.
Skladiščni sistemi-ključni del sodobne logistike
Kristian Jakše, 2015, diplomsko delo/naloga

Opis: Podjetje Gorenje, d.d., je eno izmed največjih slovenskih podjetij. V Evropi sodi med največje proizvajalce na področju gospodinjskih aparatov in bele tehnike, saj se letno na njegovem območju proizvede okoli 4 milijone izdelkov, ki se jih nato razpošlje na vse konce sveta. Njihovi izdelki so prisotni v kar 70 državah. Zaradi svoje globalne prisotnosti, kakovosti in dostopnosti so njihovi proizvodi cenjeni in iskani. Zaradi tako velikega števila letno proizvedenih izdelkov je bilo podjetje primorano investirati svoja sredstva in znanje v izgradnjo modernih skladiščnih sistemov. So prvi v Sloveniji s popolnoma avtomatiziranim skladiščem NAVIS, ki je povezan neposredno s proizvodnjo. Poleg omenjenega sistema so pred kratkim postavili še skladišče za dokupni in dopolnilni program, kar omogoča veliko prednost pri formiranju pošiljk z veliko različnimi izdelki. V okviru diplomskega dela so predstavljena vsa skladiščna poslopja, njihovi sistemi, način dela v njih in zadolžitve delavcev, podrobno smo analizirali trenutno stanje, izpostavili nekatere napake in se dotaknili možnosti za nadaljnji razvoj.
Ključne besede: Skladiščni sistemi, avtomatizirano skladišče, regalno skladišče, blok skladišče.
Objavljeno: 11.12.2015; Ogledov: 682; Prenosov: 66
.pdf Celotno besedilo (3,23 MB)

Iskanje izvedeno v 0.18 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici