| | SLO | ENG | Piškotki in zasebnost

Večja pisava | Manjša pisava

Iskanje po katalogu digitalne knjižnice Pomoč

Iskalni niz: išči po
išči po
išči po
išči po
* po starem in bolonjskem študiju

Opcije:
  Ponastavi


1 - 10 / 18
Na začetekNa prejšnjo stran12Na naslednjo stranNa konec
1.
Raziskava strateških priložnosti podjetja z analizo njegovega zunanjega okolja
Luka Jarni, 2020, magistrsko delo

Opis: Hitro spreminjajoči se trendi, potrebe kupcev, okoljske regulacije in razni drugi dejavniki v veliki meri vplivajo na poslovanje podjetja. Če želijo podjetja obstajati in dosegati dober konkurenčni položaj, morajo veliko svojih resursov, časa in znanja usmerjati v strateško planiranje, osnova katerega je zelo dobro poznavanje okolja, v katerem podjetje deluje. V teoretičnem delu magistrskega dela smo v uvodnem delu na kratko opredelili problematiko raziskovanja. V nadaljevanju smo z obravnavo MER-ovega modela integralnega managementa pojasnili pomen in vlogo strateškega managementa v podjetju ter pojasnili pomen strateškega planiranja na ravni strateškega managementa. V nadaljevanju naloge smo z vidika več avtorjev predstavili pomen analize in delitev zunanjega okolja podjetja. Na osnovi obravnavane literature smo prav tako podrobneje predstavili več metod oziroma orodij za proučevanje zunanjega okolja podjetja. Za izvedbo analize zunanjega okolja v aplikativnem delu naloge smo izmed proučevanih in predstavljenih metod izbrali analizo PESTEL, Porterjev pristop k analizi panoge in metodo sinteze zunanjih dejavnikov. V aplikativnem delu magistrskega dela smo se osredotočili na analizo širšega zunanjega okolja obravnavanega podjetja po metodi PESTEL. Prav tako smo na osnovi Porterjevega pristopa k analizi panoge izvedli analizo le-te ter v sklopu sinteze zunanjih dejavnikov predstavili najpomembnejše priložnosti in nevarnosti, ki se po našem mnenju pojavljajo v zunanjem okolju obravnavanega podjetja, kar je prav tako osrednji namen magistrskega dela. V zaključku naloge smo predstavili rezultate celovite izvedene analize ter naše predloge za nadaljnji razvoj in rast obravnavanega podjetja.
Ključne besede: Strateško planiranje, zunanje okolje podjetja, MER model integralnega managementa, analiza PESTEL, Porterjev pristop k analizi panoge, metoda sinteze zunanjih dejavnikov (EFAS).
Objavljeno v DKUM: 25.08.2020; Ogledov: 1188; Prenosov: 201
.pdf Celotno besedilo (1,33 MB)

2.
VODENJE PROCESA S SPREMLJANJEM POTEKA KEMIJSKE REAKCIJE S FTIR IN SITU TEHNOLOGIJO
Roman Pogačar, 2013, diplomsko delo

Opis: V diplomskem delu opisujemo potek in nadzor estrenja organske spojine v laboratorijskem merilu. Konverzijo smo spremljali z »in situ« FTIR metodo. Na osnovi dobljenih podatkov smo izdelali model, s katerim smo določili točko, v kateri prekinemo reakcijo in nadaljujemo s procesom. Točko odločitve o nadaljevanju procesa smo potrdili s HPLC analizami v analitskem laboratoriju. Omenjeni eksperimenti so dobra osnova za izvedbo prenosa »in situ« FTIR tehnologije na industrijski nivo, kar bi pomenilo optimizacijo obstoječega procesa.
Ključne besede: FTIR, estrenje, »in situ« meritev, »One Pot« sinteze, validacija čiščenja
Objavljeno v DKUM: 31.05.2013; Ogledov: 1834; Prenosov: 143
.pdf Celotno besedilo (1,05 MB)

3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
Sinteza nekaterih intermediatov za herbicide na bazi sulfoniluree : diplomsko delo
Anica Hajdnik, Suzana Berglez, 1994, diplomsko delo

Ključne besede: herbicidi, Harmony, Granstar, sinteze
Objavljeno v DKUM: 26.07.2007; Ogledov: 2350; Prenosov: 0

Iskanje izvedeno v 0.22 sek.
Na vrh
Logotipi partnerjev Univerza v Mariboru Univerza v Ljubljani Univerza na Primorskem Univerza v Novi Gorici