| | SLO | ENG | Cookies and privacy

Bigger font | Smaller font

Search the digital library catalog Help

Query: search in
search in
search in
search in
* old and bologna study programme

Options:
  Reset


1 - 10 / 13
First pagePrevious page12Next pageLast page
1.
Montaža notranjega dela cisterne za tekoči kisik : diplomsko delo
Robert Broz, 2007, undergraduate thesis

Keywords: rezervoar, utekočinjen kisik, nerjavno jeklo, montaža, korozija
Published: 26.07.2007; Views: 3553; Downloads: 0

2.
3.
4.
5.
KONSTRUIRANJE VULKANIZACIJSKEGA DELA TESTNE LINIJE ZA IZDELAVO PROFILOV IZ GUME
Janez Šifrer, 2009, undergraduate thesis

Abstract: Podjetje Savatech, d.o.o. je za potrebe oddelka Profili potrebovalo testno linijo za izdelavo profilov iz gume. Ker na trgu ni bilo mogoče dobiti take naprave, smo se odločili za lasten razvoj. Diplomsko delo predstavlja postopek konstruiranja testne linije za izdelavo profilov iz gume. Najprej je predstavljen sistematični pristop k postopku konstruiranja. Potem sledi predstavitev posameznih faz procesa konstruiranja vulkanizacijskega dela testne linije. Pri konstruiranju linije so bili upoštevani vsi zahtevani tehnološki in ekološki pogoji. Pričakujemo, da bo linija zadovoljila potrebe trga po konkurenčnih izdelkih z večjo dodano vrednostjo.
Keywords: vulkanizacija, rekuperacija soli, brizganje, potapljanje, rezervoar, brizgalnik, transporter, proces konstruiranja, konstrukcijski zahtevnik, koncipiranje, snovanje
Published: 05.01.2010; Views: 2109; Downloads: 215
.pdf Full text (1,54 MB)

6.
ANALIZA IN DIMENZIONIRANJE PLAŠČA TANKOSTENSKEGA JEKLENEGA REZERVOARJA S KROŽNIM PREČNIM PREREZOM
Matej Strmečki, 2012, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je primerjava rezultatov analize in dimenzioniranje plašča tankostenskega jeklenega rezervoarja s krožnim prečnim prerezom. Rezervoar je zaprt prostor ali posoda za shranjevanje večjih količin tekočine, plina, ipd. in predstavljajo enega najbolj pogostih primerov konstrukcij za shranjevanje oz. zbiranje vode. V diplomskem delu smo zasnovali plašč tankostenskega jeklenega rezervoarja za shranjevanje vode, katerega volumen znaša 4712 m3. Rezervoar ima krožen prečni prerez s premerom 20 m. V višino meri 15 m, debelina plašča oz. stene pa se po višini spreminja., in sicer od 18 mm na spodnjem do 14 mm na zgornjem robu. Plašč je izdelan iz jekla kakovosti S235. Določitev obtežb, analizo in dimenzioniranje smo izvedli v skladu s standardi za projektiranje konstrukcij SIST EN 1990 – 1998 (Evrokod).
Keywords: gradbeništvo, jeklene konstrukcije, rezervoar, analiza konstrukcij, dimenzioniranje.
Published: 20.03.2012; Views: 1742; Downloads: 161
.pdf Full text (12,82 MB)

7.
Dimenzioniranje konstrukcije pralnika dimnih plinov Bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj
Nejc Perko, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Namen diplomske naloge je dimenzioniranje konstrukcije pralnika dimnih plinov bloka 6 v Termoelektrarni Šoštanj. V diplomski nalogi smo zasnovali plašč pralnika, ki ima krožen prerez s premerom 20m na spodnjem delu, ter premer 16,2m na zgornjem delu. Pralnik v višino meri 43,3m, debelina plašča pa se po višini spreminja. Zasnovali smo tudi temeljni obroč, ki ga morajo imeti rezervoarji s premerom več kot 12,5m. Plašč je izdelan iz konstrukcijskega jekla kakovosti S235 J0, temeljni obroč pa iz konstrukcijskega jekla kakovosti S355 J2. Določitev obtežb in dimenzioniranje smo izvedli v skladu s standardi za projektiranje konstrukcij SIST EN 1990-1998.
Keywords: jeklene konstrukcije, rezervoar, pralnik, dimenzioniranje
Published: 07.11.2013; Views: 1521; Downloads: 72
.pdf Full text (3,39 MB)

8.
Primerjava različnih režimov splakovanja pri kontinuiranem čiščenju notranjosti rezervoarja pršilnika
Špela Zupan, 2013, undergraduate thesis

Abstract: Kontinuirano notranje čiščenje je nova oblika čiščenja rezervoarjev strojev za nanos FFS, pri katerem porabimo manj kot 10 min časa za notranje čiščenje rezervoarja. Pri tem lahko uporabnik sedi v kabini traktorja, saj mu ni potrebno izstopiti s stroja. Čiščenje se izvaja v nasadu ali na polju takoj po končanem delu. Ker škropivo ni zasušeno, se stroj lažje, hitreje in temeljiteje očisti. Sistem je zgrajen iz rezervoarja za čisto vodo, črpalke z električnim ali hidravličnim pogonom, čistilne šobe v glavnem rezervoarju in komand za upravljanje. Za testiranje različnih režimov splakovanja smo uporabili pršilnik s 1000-litrskim rezervoarjem. Testiranje se je izvajalo v treh različnih režimih: neprekinjeno kontinuirano notranje čiščenje, kontinuirano čiščenje s predhodnim 2 min vklopom črpalke in stopenjsko kontinuirano notranje čiščenje 2x3 min s predhodnim vklopom črpalke. Iz rezultatov je razvidno, da je najbolj učinkovito stopenjsko kontinuirano notranje čiščenje 2x3 min s predhodnim vklopom črpalke, pri katerem smo po čiščenju izmerili najnižji ostanek barvila 1,2% preostale raztopine v rezervoarju, ter najnižji ostanek barvila 0,005% po ponovni napolnitvi rezervoarja.
Keywords: kontinuirano notranje čiščenje, pršilnik, škropilnik, ostanek FFS, rezervoar.
Published: 09.10.2013; Views: 1009; Downloads: 73
.pdf Full text (874,71 KB)

9.
ODDALJEN MERILNIK NIVOJA VODE V REZERVOARJU
Urban Klanjšek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen način, kako lahko z uporabo razvojne plošče Arduino merimo nivo vode v rezervoarju ter stanje o nivoju prenašamo do uporabnika. V jedru naloge so opisani možni principi merjenja, postopek izdelovanja naprave, izbrane komponente in testiranja. Glede na dane pogoje smo izbrali ultrazvočni način merjenja nivoja in naredili napravo, ki je sestavljena iz dveh ločenih enot, ki med sabo brezžično komunicirata. Pri rezervoarju je enota, ki meri in prikazuje nivo ter izmerjene podatke pošilja do sprejemne enote, ki je v hiši. Sprejemna enota uporabnika obvešča o izmerjenih podatkih in mu v primeru kritičnih stanj pošlje elektronsko pošto.
Keywords: Arduino, ultrazvočni merilnik, rezervoar, nivo
Published: 28.09.2016; Views: 1524; Downloads: 180
.pdf Full text (1,75 MB)

10.
Dimenzioniranje sten vodnih rezervoarjev
Janez Fašalek, 2016, undergraduate thesis

Abstract: V diplomskem delu je predstavljen rezervoar za vodo, ki se uporablja na gasilskih vozilih. Opisan je celoten postopek analize po MKE v programu ABAQUS CAE. Najprej je bil analiziran prvoten rezervoar, nato so bile izbrane nove debeline stene ter nekaj manjših sprememb oblike. Tako je bil dobljen rezervoar s tanjšimi stenami, ki pa bi prav tako prenesel vse potrebne obremenitve.
Keywords: rezervoar za vodo, metoda končnih elementov, analiza, Abaqus, Creo 3.0.
Published: 06.09.2016; Views: 493; Downloads: 108
.pdf Full text (2,09 MB)

Search done in 0.23 sec.
Back to top
Logos of partners University of Maribor University of Ljubljana University of Primorska University of Nova Gorica